Cozi uriașe la ajutoarele alimentare de la UE. Sute de persoane cu handicap au venit să ridice pachetele

0
Publicat:

Sute de persoane cu handicap din Galați s-au certat și au format cozi uriașe la centrul unde se acordă pachetele de la UE. Acestea au fost acordate după regula: primul venit, primul servit.

Cozi la ajutoare de la UE FOTO: C. Mazilu
Cozi la ajutoare de la UE FOTO: C. Mazilu

Unii gălățeni au venit în cârje și cărucioare la centrul de distribuție din Piața Rizier, încă de joi, 19 ianuarie, ora 22.00, alții s-au așezat la coadă pe la ora 3.00-4.00 dimineața. Au fost și persoane cu handicap care și-au trimis aparținătorii să le ridice pachetele cu alimente de la Uniunea Europeană.

Întrucât ajutoarele au fost acordate după regula „primul venit, primul servit”, oamenii au vrut să fie siguri că intră în posesia pachetelor.

„E o umilință foarte mare. Am rugat ca cei care sunt în situația aceasta să aibă prioritate, Am venit în baston de la ora 5 dimineața. Aparținătorii pot aștepta”, a reclamat o vârstnică.

„De abia mă mai ţin pe picioare. Eu de la 3 dimineață am venit. Era întuneric afară și erau deja oameni la coadă. Nu poate să distribuie ajutoarele astea în mai multe centre ale orașului Galați? Este lipsă de organizare. Oamenii sunt disperați din cauza sărăciei”, a spus o altă persoană de la coadă.

„Sunt cozi foarte mari. Eu stau aici de la ora cinci dimineața și vin unii și vor să se bage în față. Toți suntem cu handicap. Avem nevoie de aceste ajutoare... la prețurile acestea care sunt acum”, s-a plâns o altă femeie.

Deoarece oamenii au format cozi uriașe, autoritățile au decis să deschidă cu două ore mai devreme, adică de la 06.00 în loc de 08.00, așa cum era programul centrului. 

Oamenii au venit cu noaptea în cap să ridice pachete de la UE FOTO: C.Mazilu
Oamenii au venit cu noaptea în cap să ridice pachete de la UE FOTO: C.Mazilu

Un pachet cu alimente are peste 25 kg şi conţine făină albă de grâu, mălai, paşte făinoase, ulei, zahăr, orez, conservă carne de vită, conservă carne de porc, pate de ficat, compot de fructe şi gem de fructe.

„Am deschis de la ora 6 dimineața. Cu două ore mai devreme față de ora programată. Noi încercăm să facem față și să distribuim toate pachetele oamenilor care stau la coadă”, susține Laura Roșca, coordonator Centru de distribuție alimente.

Potrivit noilor norme europene, ajutoarele de acest tip sunt destinate persoanelor care beneficiază de venitul minim garantat sau alocația de sprijin. Au fost distribuite 2.170 de pachete alimentare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite