Copila care şi-a abandonat bebeluşul imediat după naştere în mâinile unui suspect de trafic de carne vie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ziaruldeiasi.ro
FOTO ziaruldeiasi.ro

O adolescentă a fost condamnată pentru fals în declaraţii când poliţiştii au descoperit că a dat informaţii false, în baza cărora a fost eliberat un certificat de naştere, care i-a permis unui bărbat să scoată ilegal din maternitate bebeluşul pe care-l născuse.

Curtea de Apel Galaţi a pronunţat verdictul definitiv în cazul unei adolescente, C.G.D,, şi a unui bărbat, Ilie Matei Alexandru, ambii acuzaţi de fals în declaraţii. Judecătorii i-au aplicat minorei măsura educativă neprivativă de libertate a supravegherii pe o durată de 3 luni, în timp ce bărbatul a fost condamnat la două luni de închisoare cu suspendare.

Instanţa a anulat declaraţiile false date de cei doi la maternitate, precum şi certificatul de naştere care a fost întocmit pe baza unor informaţii care nu corespundeau realităţii.

Totul a început pe 5 octombrie 2015, când, cu ocazia externării din Maternitatea ”Buna Vestire” din Galaţi, adolescenta a minţit cadrele medicale, susţinând că tatăl biologic al nou-născutului este Ilie-Matei Alexandru, deşi aceştia se cunoscuseră pentru prima dată în zilele premergătoare naşterii. Pe baza declaraţiei adolescentei, medicii au eliberat un certificat de naştere, în baza căruia Ilie-Matei Alexandru a preluat copilul.

Bebeluşul va fi crescut de bunică

”Inculpata minoră C.G.D. a declarat în mod mincinos că tatăl biologic al nou-născutului I.M. este inculpatul Ilie-Matei Alexandru, deşi aceştia s-au cunoscut pentru prima dată în zilele premergătoare naşterii, fapt care a condus la eliberarea certificatului  de naştere seria N10, număr 086024, şi preluarea, fără drept, în creştere şi educare a copilului de către Ilie-Matei Alexandru”, precizează procurorul de caz în rechizitoriu.

”Corelativ, la aceeaşi dată, inculpatul Ilie - Matei Alexandru, cu ocazia externării din Maternitatea Buna Vestire a minorului I.M., a declarat în mod mincinos că este tatăl biologic al nou-născutului, fapt care a condus la eliberarea certificatului de naştere seria N10, număr 086024, şi preluarea, fără drept, în creştere şi educare a copilului”, mai spune procurorul care s-a ocupat de instrumentarea cazului.

Poliţiştii au aflat la timp de cele întâmplate şi au luat copilul de la Ilie-Matei Alexandru. Anchetatorii suspectau atunci că bărbatul voia să vândă nou-născutul, însă planul său a fost dat peste cap de mama copilului, care a revenit în februarie 2016 asupra deciziei de abandon al acestuia. Pe fir au intrat şi inspectorii Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului Galaţi, care au preluat bebeluşul şi l-au dat în plasament bunicii materne.

Locul al doilea în Europa cu cele mai multe mame adolescente

Potrivit unui studiu realizat recent de Unicef, una din 10 mame din România are sub 15 ani. România este pe locul al doilea în rândul statelor din Uniunea Europeană cu cele mai multe mame adolescente, iar una din 6 adolescente care au avut un copil înainte de 15 ani va avea un al doilea copil înainte de a împlini 18 ani.

În 2019 au fost înregistrate 16.639 de sarcini în rândul adolescentelor. În acelaşi an, numărul întreruperilor de sarcină în cazul fetelor între 15 şi 19 ani a fost de 4.290, iar vârsta primului partener sexual este apropiată de vârsta adolescenţei în aproape 70% dintre cazuri.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Bebeluş ucis imediat după naştere, în Australia. Medicii i-au dat protoxid de azot în loc de oxigen

Bebeluş de 6 luni, mort după ce ar fi fost „zgâlţâit în exces“ de către părinţi

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite