Bebeluş de 6 luni, mort după ce ar fi fost „zgâlţâit în exces“ de către părinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ziaruldeiasi.ro
FOTO: ziaruldeiasi.ro

Ancheta se derulează în rem, autorităţile aşteptând în acest moment rezultatul final al necropsiei, care va stabili cauza decesului. Principalii suspecţi sunt părinţii bebeluşului.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, după ce un bebeluş de numai 6 luni a murit din cauză că ar fi fost ”zgâlţâit în exces”. 

Principalii suspecţi sunt mama copilului, în vârstă de 24 de ani şi concubinul acesteia. 

„Dosarul priveşte decesul unui sugar în vârstă de şase luni de sex feminin, în cazul căruia Serviciul Judeţean de Ambulanţă a constatat decesul în dimineaţa zilei de 16 februarie. Dosarul a fost mai întâi văzut de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, întrucât iniţial s-a suspectat o infracţiune de loviri cauzatoare de moarte, însă la necropsie nu au fost puse în evidenţă leziuni externe, motiv pentru care dosarul a fost înregistrat la noi. Avem deocamdată concluzii provizorii.

Medicul legist a precizat că moartea a fost violentă şi că s-a datorat unei hemoragii subdurale bilaterale cauzată cel mai probabil de zgâlţâirea copilului. Este vorba de aşa-zisul sindrom al copilului zgâlţâit, care poate să ducă deces”, a transmis prim-procurorul Nicoleta Arpinte. 

Conform site-urilor de specialitate, sindromul copilului zgâlţâit reprezintă o alterare gravă a creierului, retinei, membrelor şi coastelor, din cauza mişcărilor bruşte sau zguduirea copilului mic. Incidenţa acestui sindrom este de 1400 cazuri anual în lume până la 10.000 cazuri anual, iar mortalitatea este de 25-30%. Vârsta la care apare acest sindrom este cuprinsă între 6-12 luni, dar uneori poate să apară şi la vârsta de 5-6 ani.

Autorităţile nu exclud varianta ca fetiţa să fi avut o altă patologie care să îi fi provocat moartea. Astfel, cauza decesului va fi stabilită doar după rezultatul final al necropsiei. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Condamnare record pentru „campionul” la metoda „Accidentul”: 59 de pedepse şi 30 de ani de puşcărie

Ce a păţit un parlamentar într-o bancă din România: „Consider că e o formă de abuz şi de discriminare”

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite