Copil de trei ani, atacat de un câine pe stradă. Proprietarul s-a ales cu dosar penal

0
Publicat:

Un copil de doar trei ani a ajuns cu leziuni la spital deoarece a fost mușcat de un câine, lăsat nesupravegheat. Stăpâna lui, o femeie de 67 de ani, s-a ales cu dosar penal.

Copilul a fost transportat la spital cu ambulanța FOTO: C.Mazilu
Copilul a fost transportat la spital cu ambulanța FOTO: C.Mazilu

Polițiștii Postului de Poliție Schela au fost sesizați duminică, 25 septembrie, de o femeie, din localitate, despre faptul că fiul său minor, de trei ani, a fost mușcat de mai multe ori de un câine.

În urma verificărilor a rezultat că minorul a fost mușcat de un câine care, fiind lăsat nesupravegheat de proprietarul său, o femeie de 67 de ani, ar fi ieșit pe stradă și ar fi atacat copilul. Victima, căreia i-au fost provocate mai multe leziuni, a fost transportată la spital, pentru îngrijiri medicale.

„În cauză, a fost întocmit dosar penal, pentru neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane”, a anunțat Poliția Galați. 

Rasele de câini periculoși

Potrivit Poliției Române, Ordonanța de Urgență nr. 55/2002 reglementează regimul de deținere al câinilor periculoși și agresivi. Astfel, legiuitorul a clasificat câinii pe două mari grupuri: câini periculoşi şi câini agresivi.

Câinii periculoşi: câinii de luptă şi de atac asimilaţi prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog şi metişii lor.

Câinii din rasele Staffordshire, Bull Terrier, American Staffordshire Terrier, Rottweiller, Tosa, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso şi metişii lor.    

Câinii agresivi reprezintă, conform definiției legale: orice câine care, fără să fie provocat, muşcă sau atacă persoane ori animale domestice in locuri publice sau private; orice câine care participă la lupte intre câini sau care a fost antrenat in acest scop.

„Accesul câinilor aparținând raselor enumerate mai sus, precum şi ale exemplarelor cu potenţial agresiv şi metişii lor în localuri publice, mijloace de transport în comun, locuri publice, în părţile comune ale imobilelor, este permis numai cu botniţă și dacă aceştia sunt ţinuţi in lesă”, susține reprezentanții Poliției Române. 

Nerespectarea acestor prevederi se sancționează cu amendă de la 1.500-3.000 de lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite