Copaci tăiaţi ilegal de către gălăţeni. Poliţiştii locali au desfiinţat mai multe construcţii ridicate pe spaţiul verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A devenit o obişnuinţă în Galaţi ca diverse persoane să ocupe ilegal spaţiul verde şi să taie copaci fără autorizaţie.

De la începutul anului, poliţiştii locali din cadrul Serviciului de Protecţie a Mediului Galaţi au aplicat 166 de sancţiuni contravenţionale, în sumă de peste 125.000 de lei.

”În primele şase luni ale anului, principalele abateri constatate au fost: depozitarea/abandonarea de deşeuri – 60 cazuri, neîncheierea contractelor cu operatorul autorizat – 17 cazuri, ocuparea nelegitimă a spaţiului verde – 17 situaţii şi tăieri neautorizate de arbori – 8 cazuri”, a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

Au mai fost aplicate sancţiuni pentru lipsa ordinii şi curăţeniei pe căile publice de acces în şantiere, precum şi în jurul acestora, staţionarea autoturismelor pe spaţiul verde şi funcţionarea unor societăţi fără a deţine autorizaţie de mediu.

În 11 cazuri, poliţiştii locali din cadrul Serviciului de Protecţie a Mediului au luat măsura desfiinţării unor construcţii ridicate pe spaţiul verde, iar în alte două cazuri măsura suspendării activităţii unor operatori economici.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite