Controale masive în judeţul Galaţi pe fondul creşterii alarmante a numărului de infectări cu noul coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Poliţiştii, în colaborare cu Poliţia Locală Galaţi şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi, vor efectua verificări, pe întreg teritoriul judeţului, pe fondul nerespectării măsurilor sanitare şi de distanţare fizică dispuse pe perioada stării de alertă.

Verificările vor avea loc, cu precădere, în zonele aglomerate, centre comerciale, pieţe, terase şi localuri publice, precum şi în mijloacele de transport în comun, poliţiştii urmând să controleze respectarea măsurilor de protecţie sanitară şi de distanţare fizică prevăzute de legislaţia în vigoare.

”Pe această cale, reamintim cetăţenilor prevederile legislative referitoare la organizarea evenimentelor publice şi private, respectiv interzicerea participării la acestea a unui număr mai mare de 50 de persoane pentru evenimentele private în spaţii închise şi 100 de persoane în spaţii deschise, respectiv 200 de persoane pentru evenimente publice în spaţii închise şi 500 de persoane în spaţii deschise”, precizează comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Nerespectarea prevederilor privind restrângerea sau interzicerea organizării şi desfăşurării unor mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri, în spaţii deschise, precum şi a unor întruniri de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive, sau de divertisment, în spaţii închise, atrage după sine sancţionarea contravenţională cu amendă cuprinsă între 2.000 şi 10.000 de lei.

Poliţiştii gălăţeni reiterează, de asemenea, obligaţia purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile aglomerate.

În ultimele 24 de ore, 54 de persoane au fost confirmate pozitiv, ridicând la 4.296 de persoane numărul celor infectaţi în judeţul Galaţi de la începutul pandemiei. 180 de persoane au decedat, iar 3.565 de persoane au fost declarate vindecate. 9 gălăţeni sunt la Terapie Intensivă în prezent, 143 de persoane sunt izolate la domiciliu şi  314 persoane au fost plasate în carantină.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite