Contabilul şef al unei şcoli încheia contracte preferenţiale de achiziţii cu soţul său şi soacra. Şi-a montat uşi la  casă cumpărate din bani publici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

O femeie din Galaţi şi soţul acesteia, om de afaceri, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Ion-Avram Felicia-Giorgiana, contabil-şef cu atribuţii de control financiar preventiv în cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 29 Galaţi, şi soţul acesteia, Ion-Avram Florin-Adrian, administrator al unei societăţi comerciale, sunt acuzaţi de către DNA Galaţi de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată.

”În perioada 2010 – 2016, inculpata Ion-Avram Felicia-Giorgiana, în calitate de contabil şef, funcţionar public cu atribuţii de control în cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 29 Galaţi, la diferite intervale de timp, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, prin încălcarea legii, cauzând prin aceasta o pagubă bugetului şcolii respective în cuantum total de 357.269 lei, corelativ cu obţinerea unor foloase necuvenite pentru sine şi pentru altul”, susţin procurorii anticorupţie.

Iată lista ilegalităţilor de care este acuzată contabila Ion-Avram Felicia-Giorgiana alături de soţul său: 

- în perioada 2013-2014, a încheiat în mod netransparent, neconcurenţial şi cu încălcarea cerinţelor de eficienţă în utilizarea bugetului şcolii gimnaziale, 5 contracte de achiziţii de produse cu două societăţi comerciale administrate de soţul şi soacra inculpatei, prin care au fost achitate sumele totale de 373.950 de lei. Produsele achiziţionate astfel au fost supraevaluate cu suma totală de 123.747 lei faţă de preţul pieţei, sumă ce s-a reţinut drept prejudice;
- a achitat fără drept lui Ion-Avram Florin-Adrian, soţul inculpatei, suma totală de 230.021 de lei, din care 154.422 de lei în plus faţă de suma înscrisă în statele de salarii, reprezentând plata salariului aferent perioadei ianuarie 2010 – ianuarie 2016, cu toate că acesta nu a prestat activitatea de paznic pentru care a fost remunerate;
- în luna septembrie 2013, a achitat suma de 3.500 de lei din bugetul şcolii pentru uşi termopan ce au fost montate anterior la domiciliul personal. 

Şcoala Gimnazială nr. 29 Galaţi s-a constituit deja parte civilă în procesul penal cu suma de 357.268 de lei, reprezentând prejudiciul cauzat bugetului instituţiei. Procurorii au pus sechestru pe mai multe bunuri imobile ce aparţin lui Ion-Avram Florin-Adrian şi Ion-Avram Felicia-Giorgiana.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite