Condamnare pentru tânărul din Galaţi care a violat o bătrână, apoi ca să-şi ascundă fapta, a comis o crimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

O femeie de 76 de ani a fost batjocorită şi torturată în casa ei de către un tânăr din sat, care în final a ucis-o pentru a nu fi identificat şi a ajunge în spatele gratiilor.

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe un gălăţean din comuna Cerţeşti, Florin Popa, la 29 de ani şi 4 luni de închisoare pentru violare de domiciliu, viol şi omor calificat. Instanţa superioară a rejudecat procesul, majorând substanţial pedepsele pentru fiecare din infracţiunile comise de bărbat.

Astfel, pentru omor calificat, pedeapsa a crescut de la 18 la 25 de ani, pentru viol de la 4 la 10 ani, iar pentru violare de domiciliu de la 6 luni la 3 trei ani, sancţiunile penale fiind ulterior contopite.

Bărbatul a fost obligat să le plătească rudelor victimei sale daune morale şi materiale în cuantum de 18.000 de lei.

O moarte teribilă

Pe 2 noiembrie 2017, Florin Popa a pătruns în curtea unei bătrâne în vârstă de 76 de ani, din aceeaşi localitate, şi a forţat-o să întreţină relaţii sexuale. 

Pentru că nu voia să fie identificat şi să ajungă la puşcărie, bărbatul a lovit-o cu sălbăticie pe bătrână, zdrobindu-i apoi toracele şi lăsând-o să agonizeze până la moarte.

”Pentru a-şi ascunde urmele, inculpatul Florin Popa a exercitat mai multe acte de violenţă asupra victimei, prin comprimarea toracelui între un mijloc contondent şi un plan dur”, susţin reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Moartea bătrânei de 76 de ani a fost înfiorătoare. După ce i-a zdrobit toracele, individul a sufocat-o ca să fie sigur că femeia nu mai are scăpare.

”Victima a suferit fracturi costale bilateral, rupturi pulmonare bilateral, hemopneumotorax drept, pneumotorax stâng şi obturarea căilor respiratorii superioare cu mijloc contondent, traumatismele amintite conducând la moartea victimei”, au stabilit medicii legişti. 

Pe aceeaşi temă:

Violator care a fost la rândul său violat în puşcărie, din nou după gratii, pentru viol

O fată concepută în urma unui viol şi-a răzbunat mama, la aproape 50 de ani de la comiterea odioasei fapte

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite