Cine sunt cei patru cercetători din Galaţi incluşi în topul celor mai importanţi oameni de ştiinţă din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galaţi FOTO UGAL
Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galaţi FOTO UGAL

Patru profesori de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi se găsesc în Top World Ranking 2%, al celor mai importanţi oameni de ştiinţă din lume, realizat de Universitatea Stanford, împreună cu Editura Elsevier and SciTech Strategies.

Este vorba despre academicianul Eugen Victor Cristian Rusu, directorul Şcolilor Doctorale din Universitate, profesorul universitar Liliana Celia Rusu, de la Facultatea de Inginerie (Departamentul de inginerie mecanică), profesorul universitar Lidia Benea, de la Facultatea de Inginerie, domeniul Ingineria materialelor şi profesorul universitar Constantin Apetrei, de la Departamentul de chimie, fizică şi mediu, Facultatea de Ştiinţe şi Mediu.

Cei patru cercetători de top fac parte din cei 190 de români incluşi în listă, criteriul de selecţie fiind realizările în domeniul cercetării pe anul 2020. În plus, conform clasificării pe 2020, academicianul Eugen Rusu ocupă în prezent poziţia 52.380 din 190.064 total, situându-se astfel în primii 30% din acest top mondial al celor mai performanţi oameni de ştiinţă.

La capitolul „opera omnia”, din cei 133 de cercetători de top din România, trei sunt de la Universitatea „Dunărea de Jos” Din Galaţi. Este vorba despre academician ulEugen Rusu, profesorul universitar Lidia Benea şi profesorul universitar Liliana Rusu. Anul trecut, instituţia de învăţământ superior din Galaţi era reprezentată la nivel mondial la acest capitol de doar doi profesori, este vorba de soţii Rusu, specialişti în studiul valurilor, ambii colaboratori ai Centrului de Tehnologie Marină şi Inginerie Oceanică (CENTEC) din Lisabona (Portugalia).

Recent, Universitatea Stanford (California, SUA) a pus la dispoziţie o actualizare a clasamentului celor mai citaţi oameni de ştiinţă din întreaga lume, cunoscut sub numele de „Top World Ranking 2%”. Este vorba de o bază de date disponibilă public, realizată împreună cu Editura Elsevier cu aproape 200.000 de oameni de ştiinţă de top, care oferă informaţii despre impactul acestora de-a lungul întregii cariere sau pentru un singur an (2020).

Luând în considerare mai mulţi indicatori (indexul h, indexul hm ajustat pentru coautorizare, citările către lucrări în diferite poziţii de autor şi un indicator compus), Top World Ranking 2% a analizat lucrările a aproximativ 7 milioane de oameni de ştiinţă din 22 de domenii majore şi 176 de subdomenii, de la chimie la inginerie, până la economie şi afaceri, în intervalul 1996-2020, oferind astfel o bază de date cuprinzătoare a celor mai importante articole scrise la nivel mondial.

Lista completă a cercetătorilor este disponibilă aici: https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/3

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Cea mai mare navă de cercetare din UE se construieşte la Giurgiu. Vaporul va avea lungimea de 44 de metri

Medic, despre cercetarea din România: Statul oblăduieşte o haită de imbecili care sugrumă creativitatea şi împinge oamenii în exil 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite