Centru de permanenţă din Galaţi, găsit închis pentru a doua oară în ultima lună. Medicul va fi sancţionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: Arhivă Adevărul
sursa: Arhivă Adevărul

Casa de Asigurări de Sănătate Galaţi şi Direcţia de Sănătate Publică Galaţi au verificat dacă medicii respectă programul din centrele de permanenţă din comunele Corod, Cudalbi şi Vlădeşti. Deoarece unul dintre centre din Vlădeşti a fost găsit închis, medicul care nu a respectat programul va fi sancţionat. Este a doua sancţiune aplicată cadrelor medicale din centru menţionat.

Practic, Casa de Asigurări de Sănătate Galaţi şi Direcţia de Sănătate Publică Galaţi au reluat verificările la centrele din Corod, Cudalbi şi Vlădeşti. În urmă cu o lună, centrele au fost găsite închise. În ianuarie, situaţia s-a repetat doar la Vlădeşti.

„Dacă în urma cu o lună reprezentanţii celor două instituţii au avut neplăcuta surpriză să constate absenţa de la program a medicilor celor 3 unităţi, controlul din data de 20.01.2020 dovedeşte că acţiunea de la finele anului trecut a avut rezultatele aşteptate.  Astfel, la momentul controlului, centrele de permanenţă din Corod şi Cudalbi ofereau servicii medicale populaţiei. A fost repetat controlul la unitatea din comuna Vlădeşti şi, nici de această dată nu era respectat programul de lucru corespunzător graficului de gărzi întocmit de coordonatorul centrului şi transmis CAS Galaţi”, au anunţat reprezentanţii CJAS.

Un medic de familie a fost sancţionat şi nu va fi plătit pentru orele în care a lipsit de la program.

„Medicul ce nu şi-a respectat obligaţiile contractuale şi datoria faţă de membrii comunităţii locale va fi sancţionat conform prevederilor legale. Totodată, acestuia nu îi vor fi plătite sumele reprezentând contravaloarea orelor de gardă ce trebuiau efectuate. Facem precizarea că cele două sanţiuni aplicate pentru absenţă la unitatea din comuna Vlădeşti nu au fost aplicate aceluiaşi medic de familie. Cu ocazia deplasării, inspectorii CAS Galaţi au efectuat şi un control operativ la cabinetul unui medic de familie ce avea declarat programul de lucru la cabinet până la ora 22. Absenţa acestuia de la program va fi sancţionată în concordanţă cu prevederile contractuale”, au precizat cei de la CJAS.

   

Acţiunile de control vor continua.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Fostul preşedinte al CNAS, Lucian Duţă, condamnat la şase ani de închisoare. Mita uriaşă pe care a primit-o

Focar de COVID-19 la Casa de Asigurări de Sănătate. Activitatea cu publicul a fost suspendată, ce soluţii au solicitanţii

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite