Ce şi unde pândeşte Poliţia Circulaţie de Sărbători. E bine să ştiţi, ca să vă păziţi portofelele de amenzile usturătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Poliţiştii vor fi, în intervale precise de timp, cu ochii pe şoferii care nu acordă prioritate pietonilor, dar şi pe pietonii care trec strada pe unde-i taie mintea. Vor fi organizate şi filtre pentru depistarea şoferilor băuţi.

Aşa cum, de altfel, a devenit un obicei, în perioada Sărbătorilor de iarvă vor fi organizate mai multe acţiuni ale Poliţiei, care au ca scop reducerea numărului de infracţiuni şi de evenimente rutiere. Asta cu atât mai mult cu cât România este semnatară a acordului european de reducerea a mortalităţii rutiere cu 50% până în 2020.

Este bine să ştiţi că în  intervalul 14-20 decembrie 2015 se va organiza o acţiune amplă, în tot judeţul, care are ca scop „combaterea nerespectării dispoziţiilor legale privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public”.

Mai pe înţelesul tuturor, poliţiştii îi vor „vâna” cu prioritate pe şoferii care nu dau prioritate pietonilor la traversare, iar acest lucru se va întâmpla cu precădere în apropierea zonelor comerciale mari şi în vecinătatea şcolilor.

Există şi reversul medaliei, căci între 21 şi 23 decembrie vine rândul pietonilor să fie în vizorul oamenilor legii, care vor organiza acţiuni în mai multe locaţii din oraşele Galaţi, Tecuci, Bereşti şi Târgu Bujor, dar şi în zona rurală. Evident, vizate vor fi zonele cu circulaţie pietonală intensă, însă vor apărea şi surprize.

Nici cei care obişnuiesc să tregă la măsea şi apoi să se urce la volan nu vor avea zile senine de Sărbători, căci pe 27 decembrie şi pe 1 şi 2 ianuarie 2016 vor fi organizate mai multe filtre pentru testarea şoferilor cu aparatul etiloscop.

Vor fi vizate principalele rute de comunicaţie din oraşul Galaţi şi din judeţ (în special centura, DN25 şi DN 26), însă în mod cert vor fi şi ceva surprize.

Nu în ultimul rând, radarele vor fi „la datorie” (inclusiv cele instalate pe maşini neinscripţionate) şi în perioada Sărbătorilor de iarnă,

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite