Ce este criolipoliza, metoda revoluţionară care ne „îngheaţă” şi dizolvă grăsimile din organism - explicaţii medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Criolipoliza este folosită des înainte de sezonul cald. foto: Adevărul
Criolipoliza este folosită des înainte de sezonul cald. foto: Adevărul

Criolipoliza este o tehnologie nouă, non-invazivă, care combină vacuum-ul cu tehnologia răcirii controlate pentru a localiza şi a reduce grăsimea din organism. O metodă revoluţionară de a îngheţa şi, apoi, a elimina natural celulele grase. Criolipoliza este folosită în clinicile europene de profil şi se bucură de un mare succes, atât în rândul bărbaţilor, cât şi în cel al femeilor.

Cercetătorii de la Universitatea Harvard au descoperit un nou tratament corporal care ajută la obţinerea unei siluete armonioase. Acesta se bazează pe „îngheţarea“ părţilor moi, fără vlagă, ale corpului, fapt care ajută persoanele să piardă în greutate şi să aibă o piele mai fină şi mai sănătoasă. „Procedura este numită criolipoliza şi presupune descompunerea celulelor grase, adipoase, cu ajutorul temperaturii negative. Aparatul este prevăzut cu un dispozitiv care se răceşte la minus un grad Celsius şi care se aplică timp de 10-20 de minute pe zonele ce trebuie subţiate”, ne-a explicat medicul Valentin Boldea.

Cum acţionează

Potrivit specialistului, “această procedură răceste în mod gradat temperatura la nivelul subcutanat al grăsimii, adică al stratul care se află imediat sub piele. Temperatura scade pana la 0 grade Celsius iar această temperatură extrem de scazută omoara celulele adipoase fără să afecteze pielea sau muşchii. Iar pasul final şi eliminarea acestor celule se face prin ficat”. Procedura de îngheţare a ţesutului gras nu necesită incizii şi anestezie, precum liposucţia. Nu este necesara internarea şi nu implica niciun disconfort pentru persoana care apelează la ea, asa încât, în timpul procedurii, se poate citi, asculta muzică şi chiar dormi. De asemenea, nu implică nicio perioadă de recuperare. Persoana în cauză poate reveni la activităţile obişnuite, inclusiv la exerciţii fizice, imediat după terminarea şedinţei.

Ce se întâmplă în timpul tratamentului?

Prin intermediul vacuum-ului şi a racirii controlate, zona de tratament este racită, iar celulele grase care sunt sensibile la frig sunt afectate şi mor. Celule grase moarte sunt eliminate natural din organism treptat în următoarele 2-3 luni.

„În funcţie de grosimea stratului de grăsime sunt necesare 1 până la 3 şedinţe. Perioada dintre şedinte trebuie să fie de minim 45 de zile,” ne-a explicat medicul Valentin Boldea. Specialistul a mai adăugat că „în funcţie de grosimea stratului iniţial de grăsime, pierderea va fi între 3-15 mm. În ceea ce priveşte procentul de ţesut adipos, acesta se va reduce cu aproximativ 30%”, mai spune specialistul. Aproximativ 40% din rezultate vor începe să fie vizibile după 15 zile, dar perioada optimă pentru a putea observa rezultatele este de minim 6 săptămâni.

Criolipoliza este recomandă pentru toate zonele cu strat de grăsime. Candidatul ideal nu este o persoană obeză ci o persoană care doreşte să reducă stratul de grăsime de pe anumite zone ale corpului: abdomen, şolduri, coapse, fese, braţe.

Ce simte pacientul în timpul tratamentului?

Procedura nu este dureroasă pentru pacienţi. Ei simt la început o presiune în zona de tratament şi apoi o senzaţie de frig locală, în special la începutul procedurii. După finalizarea procedurii, de obicei, în zona de tratament va fi prezentă o roşeaţă şi o oarecare amorţeală care poate dura câteva ore. Pacientul se poate întoarce imediat după tratament la activităţile sale zilnice fără a simţi un disconfort. Nu există niciun fel de efecte adverse sau complicaţii, mai mult de o uşoară roşeaţă a pielii, prezentă câteva ore după intervenţie. Rar, pot apărea vânătai care dispar în câteva zile.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite