Caz îngrozitor la Galaţi. Un violator recidivist dat în urmărire generală pentru viol a siluit o adolescentă sub nasul poliţiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bestia a fost prinsă în sfârşit, zilele trecute, în timp ce încerca să fugă din ţară, prin vama Nădlac. Are deja la activ o condamnare la patru ani de închisoare, pentru viol, iar în prezent este judecat în al doilea dosar de viol, după ce a siluit o minoră împreună cu alte cinci brute. Fapta s-a petrecut chiar în localitatea de domiciliu a violatorului, sub nasul poliţiştilor care „îl căutau” de zor.

Marian Grigoraş, în vârstă de 40 de ani, de loc din comuna Măstăcani, judeţul Galaţi este „căutat” de poliţişti de mai bine de cinci ani, după ce, în 2011 a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare pentru viol. Am pus în ghilimele cuvântul „căutat” deoarece, după veţi vedea în continuare, individul nu avea de fapt niciun fel de problemă cu oamenii legii. Locuia în continuare în satul de domiciu, în timp ce poliţiştii se făceau că nu-l văd.

Culmea este că în 2014, Marian Grigoraş a mai comis un viol, de data asta împreună cu alte cinci bestii, victimă căzându-le o minoră de 16 ani. Fapta s-a produs chiar în localitatea Măstăcani, iar poliţiştii n-au reuşit, nici de această dată, să-l reţină pe Grigoraş, care pare să fie un fel de Houdini modern şi se face nevăzut ori de câte ori este nevoie.

Acest din urmă dosare este, de altfel, destul de controversat, căci procurorii nu au reuşit să-i convingă pe judecători să îi aresteze pe făptuitori (vorbim de ceilalţi cinci reţinuţi, dat fiind că Marian Grigoraş nu a putut fi prins), chiar dacă la mijloc este o agresiune sexuală cu violenţă comisă împotriva unei victime minore.

Aşa cum se întâmplă exasperat de des în ultima vreme, judecătorii au acceptat declaraţiile violatorilor şi ale martorilor cum că victima ar avea moravuri uşoare şi că, de fapt, la mijloc ar fi un litigiu legat de „preţul prestaţiei”, nicidecum un viol. Şi chiar dacă în certificatul medico-legal există concluzia că minora a fost bătută şi violată, judecătorii au preferat să fie îngăduitori cu brutele.

Cităm din încheierea de şedinţă din 16 iunie 2014 a  Judecătoriei Galaţi: „Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi de arestare preventivă a inculpaţilor Panait George, Grigoraş Marian, Bacău Florin, Ivan Cristian, Stratulat Alin şi Oprea Auraş, ca neîntemeiată. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare, pentru cei lipsă”.

Cu alte cuvinte, deşi vorbim de o infracţiune în grup asupra unei minore, după ce că violatorii nici măcar n-au fost deranjaţi să fie aduşi în faţa instanţei (Marian Grigoraş nici n-avea cum, căci el era deja fugar!), judecătorii i-au lăsat în libertate şi au mai şi pus Parchetul să suporte cheltuielile. Procesul este încă în curs, următorul termen fiind programat pe 27 ianuarie 2016.

Prins când încerca să fugă din ţară

În cele din urmă, însă, în ciuda ineficienţei poliţiştilor gălăţeni şi a suspectei toleranţe a judecătorilor, Marian Grigoraş a fost prins luni, 11 decembrie, de către poliţiştii de la Punctul de Trecere a Frontierei „Nădlac II”, de pe autostrada Arad – Nădlac.

Individul se afla într-un autocar care efectua curse pe relaţia România–Anglia, iar la verificarea documentelor de călătorie poliţiştii de frontieră au descoperit că acesta figura în baza de date a Inspectoratului General al Poliţiei ca fiind dat în urmărire generală.

Gălăţeanul a fost predat unei echipe de poliţişti din cadrul IPJ Arad, care „l-au făcut pachet” şi l-au trimis la Galaţi, urmând să fie încarcerat în penitenciar pentru executarea celor patru ani de închisoare. Cât priveşte violul în curs de judecată, rămâne de văzut ce vor concluziona judecătorii, care n-au reuşit, la un an şi jumătate de la începerea procesului, nici măcar să audieze toţi martorii şi toţi inculpaţii.

Vă mai recomandăm şi:

Satul unde violul aduce voturi. Tatăl unui tânăr care a violat în grup o copilă de 14 ani a fost ales primar: „Ci treabî ari primaru’ cu violu’ lu’ ficior-su’?”

Cât valorează în România o viaţă distrusă de zece violatori: 2.000 de lei daune morale de la fiecare dintre nemernicii care au violat o copilă de 14 ani

Destăinuirile unui fost puşcăriaş: „Prima dată am fost violat la nici trei zile după ce am ajuns în celulă. Doi mă ţineau şi al treilea îşi făcea de cap. Gardienii ştiau“

Un tânăr din Galaţi susţine că a fost violat de un poliţist local, într-o lizieră de la marginea oraşului. Şeful CJ: „Acestui poliţist i-aş fi tăiat scârbavnicul mădular”

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite