CARTELUL ETNOBOTANICELOR. Drogurile sunt trimise în România de firme-fantomă. Vezi aici cum funcţionează filiera.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reţeaua importatorilor de „spice-uri" are la bază societăţile comerciale ale unor cetăţeni ruşi, înfiinţate în „paradisuri fiscale", pentru a li se pierde urma. Prin SC Spice Shop srl din Galaţi, ajunge pe piaţă majoritatea produselor denumite „spice-uri", a căror origine reală este în China

Cel mai important distribuitor din România de produse etnobotanice este firma Spice Shop, condusă de gălăţeanul Alin Rotaru. Deşi acesta a spus mereu că substanţele sunt produse în Statele Unite şi importate prin Marea Britanie şi Cipru, de fapt spaţiile de producţie nu există propriu-zis la adresele respective.

Acestea sunt doar nişte căsuţe poştale la care au fost înregistrate firmele. Aşadar, se foloseşte un sistem de offshoruri (firme înfiinţate în „paradisuri fiscale", ţări care nu percep impozite pentru activităţile comerciale) pentru a face pierdută urma banilor, dar şi a provenienţei substanţelor.

Un raport al Prefecturii, realizat în colaborare cu Brigada de Combatere a Crimei Organizate Galaţi, a scos la lumină faptul că majoritatea etnobotanicelor sunt aduse în special din China. "Aceste produse sunt importante din ţări membre ale UE şi din China", se precizează în raport.


Pe urmele etnobotanicelor
Conforma datelor oferite de Alin Rotaru, dar şi a informaţiilor de pe site-urile sale de prezentare reiese că etnobotanicele sunt produse în Statele Unite. Mai exact la adresa16192 Coastal Highway, Delaware, Sussex, 19958. De fapt adresa este o căşuţă poştală de tip offshore, adică doar o adresă. Producătorul declarat al etnobotanicelor nu există în realitate. De altfel, la această adresă mai funcţionează şi alte societăţi în regim offshore cum ar fi AAA-Self Filer's Incorporation Services, Corp şi Langhorne Debt Solutions United Credit Finance, Inc.


Din statul american Delaware, etnobotanicele destinate României ajung în Marea Britanie şi de acolo la firma Spice Group Holding LTD exportatorul acestora. Adresa acesteia Suite B, 29 Harley Street London, W1G 9QR corespunde şi altor 30 de firme (conform unor site-uri precum www.companiesgate.co.uk).


Majoritatea se ocupă cu ţepe pe internet sau cu vânzarea produselor halucinogene şi a viagrei. Multe dintre domeniile acestor firme sunt înregistrate pe nume cu rezonanţă rusească: Evgeni Drobovici şi Dmitry Kischukov din Moscova.


Rotaru a reuşit să scape în permanenţă de rigorile legii, de altfel mult prea blâande în cazul etnobotanicelor.
" Nu avem niciun fel de probleme cu autorităţile. Lucrurile merg bine", ne-a declarat acesta.

De fapt Alin Rotaru este cunoscut pentru ţepele pe care le-a dat pe internet atât în România.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite