Campioana europeană Steluţa Duţă vine la Galaţi la proiecţia unui film despre viaţa ei. Evenimentul are loc la KineDok

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steluţa Duţă. FOTO Adevărul
Steluţa Duţă. FOTO Adevărul

Pelicula a obţinut deja două premii internaţionale. Evenimentul este găzduit de Muzeu de Artă Vizuală din Galaţi, iar intrarea publicului este liberă, în limita locurilor disponibile.

Muzeul de Artă Vizuală Galaţi şi Asociaţia One World Romania vă invită joi, 23 iunie , de la ora 18.00, la proiecţia filmului ,,Roboţelul de aur" (România, 2015), regia: Mihai Dragolea, Radu Mocanu, documentar ce va închide prima parte a proiectului KineDok, coordonat de One World Romania.

Steluţa Duţă - cunoscută ca ,,Roboţelul de aur" - o boxeriţă de 32 de ani, multiplă campioană europeană şi vicecampioană mondială, se pregăteşte pentru ultimul mare campionat din cariera sa sportivă, cu speranţa că acesta îi va aduce ceea ce i-a lipsit întotdeauna: o casă.

Abandonată la naştere, Steluţa a trăit o viaţă dificilă în casele de copii din perioada comunistă. Etichetată ,,copil-problemă", a fost alungată din cămin la vârsta de 16 ani şi a trăit în derivă până la vârsta de 20 de ani, când a fost descoperită de antrenorul şi părintele său adoptiv, Constantin Voicilaş.

În timp ce se pregăteşte pentru campionatul european, Steluţa decide sa se împace cu trecutul: îşi întâlneşte familia biologică şi prietenii din copilărie, marcaţi şi ei de experienţa instituţionalizării.

Cariera de sportivă ar putea fi salvarea Steluţei. În timp ce mass- media capitalizează povestea Steluţei, amăgind-o cu promisiunea unor recompense fabuloase, ea continuă antrenamentele. Antrenorul Voicilaş o ajută în continuare, cu credinţa că Steluţa e capabilă să câştige, din nou, medalia de aur.

Premii:
2015 - Marele Premiu, Docuart Fest Bucureşti, România
2015 - East Silver, Republica Cehă

La proiecţia de joi vor fi prezenţi Steluţa Duţă şi antrenorul său, Constantin Voicilaş.
 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite