Cadavrele a 25 de oi, adunate de pompierii gălățeni din Dunăre. Ce au lăsat șuvoaiele în urmă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intervențiile pompierilor gălățeni sunt departe de a se fi încheiat după inundațiile catastrofale înregistrate în județ. Pe lângă sprijinul acordat populației, militarii mai au o misiune: să adune cadavrele animalelor care au ajuns în Dunăre. În plus, sunt în alertă, pentru că intră în vigoare o nouă atenţionare Cod roşu de viituri.

Zeci de animale au murit din cauza inundațiilor. FOTO ISU Galați
Zeci de animale au murit din cauza inundațiilor. FOTO ISU Galați

„În sprijinul comunităților afectate de manifestarea fenomenelor hidrometeorologice periculoase care au produs efecte în localitățile Pechea, Cuza Voda, Slobozia Conachi, Costache Negri, Cudalbi, Corod, Suhurlui, Mastacani și Tudor Vladimirescu, au fost suplimentate mijloacele, astfel încât lucrăm cu 34 de motopompe transportabile, camioane de intervenție si autospeciale de stingere. Mijloacele sunt utilizate în misiunile de evacuare a apei din gospodării. Astfel, s-a intervenit pentru degajarea apelor si aluviunilor din 17 gospodării”, a precizat, luni, ISU Galați.

Cadavrele a 25 de oi, adunate de pompierii gălățeni din Dunăre. FOTO ISU Galați
Cadavrele a 25 de oi, adunate de pompierii gălățeni din Dunăre. FOTO ISU Galați

Pompierii au salvat trei persoane vârstnice în noaptea de 15-16 septembrie, la Pechea.

Tot aici se intervine luni pentru înlăturarea efectelor inundațiilor la Grădinița si Liceul din localitate.

Inundațiile au făcut prăpăd și printre animale

O alta misiune a pompierilor gălățeni este pe Dunăre, unde militarii au folosit doua bărci pentru a degaja cadavrele a 25 de oi moarte.

„Acestea au fost preluate de către DSVSA pentru gestionare”, a mai precizat ISU Galați.

image

Numărul animalelor moarte în județ din cauza inundațiilor este însă mult mai mare.

Drumuri închise

În acest moment sunt închise circulației DN 25 între Tudor Vladimirescu și Vameș și DJ 251 între Pechea și Costache Negri.

Amintim că Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis luni o nouă atenţionare Cod roşu de viituri, valabilă până marţi la prânz pe două râuri din judeţele Galaţi şi Vaslui.

De la ora 18 a zilei de luni, până miercuri, la ora 12, vor fi scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide, creşteri de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de apărare, pe râurile din bazinele hidrografice Bârlad - afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval S.H. Vaslui - amonte S.H. Bârlad (judeţele: Vaslui şi Iaşi) şi Prut - afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Drânceni (judeţele: Vaslui şi Galaţi).

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite