Blitz veneţian cu Florian Doru Crihană. Expoziţia se deschide vineri seară, la Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florian Doru Crihană FOTO colecţia personală
Florian Doru Crihană FOTO colecţia personală

Reputatul artist gălăţean, care are peste 100 de premii naţionale şi internaţionale şi pe 60 de expoziţii personale, vine în faţa publicului cu lucrări inspirate dintr-un periplu veneţian, realizate într-un registru artistic inedit, ce surprinde.

Muzeul de Artă Vizuală Galaţi deschide, vineri 13 mai 2016, de la ora 18.00, expoziţia ,,Blitz Veneţian", semnată de reputatul artist Florian Doru Crihană, 

Florian Doru Crihană s-a născut pe 7 aprilie 1958  la Galaţi şi a absolvit Facultatea de Arhitectură Navală Galaţi în 1984.

În 1990 a fost descoperit şi lansat în lumea artei satirice de către soţii Gisela şi  Dieter Burkamp (Germania).

A susţinut peste 60 de expoziţii personale, dintre care cele mai cunoscute sunt cele tematice: “Veneţia”, “La Tour Eiffel”, “Bruges”, “Legnica”, “Titanic”, “Pordenone”, “Berna”, “Sacile”, “Potsdam”, “Strasbourg”, “La Réole”, “Valore della Poverta”, “Don Quijote de la Mancha” şi  “Galaţi”.

A participat de-a lungul timpului, la expoziţii colective din ţară şi din străinătate, printre care cele de la Muzeul Ilustratorilor Americani din New York, Muzeul de Critică Grafică Hanovra, Muzeul Caricaturii din Basel, Parlamentul European Strasbourg, etc.

Trei lucrări de-ale sale sunt expuse permanent în expoziţia Muzeului “Don Quijote” din Goslar, Germania.

Universitatea “Sapienza” din Roma i-a găzduit timp de doi ani, expoziţia “Valore della poverta”, una dintre lucrări fiind publicată în  “Le Monde”.

Cu ocazia împlinirii vârstei de 50 de ani, Dieter Burkamp îi publică monografia “Idile satirice”, pe care o lansează în Germania şi  Luxemburg.

A câştigat peste 100 de premii naţionale şi internaţionale.

“Îmi aleg cu mare grijă subiectul unei expoziţii. Alegerea temei este un proces care durează câteva luni. Nu mă grăbesc. Artistul trebuie să fie surprinzător, trebuie să meargă contra curentului pentru a arăta publicului ceea ce vede, dar nu realizează”, spune Florian Doru Crihană.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite