Vineri începe la Galaţi Festivalul Naţional de Folk „Baladele Dunării”. Accesul publicului la spectacole este liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ajuns la ediţia a XVIII-a, anul acesta festivalul va reuni participanţi din centrele universitare Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Galaţi, Piteşti iar recitalurile în afara concursului vor fi susţinute de Emeric Imre si Mihai Mărgineanu.

Festivalul National Studentesc de Muzica Folk „Baladele Dunarii” este un proiect de traditie al Casei de Cultură a Studenţilor Galati care reprezintă manifestarea cultural artistică de gen la nivel naţional, sub formă de competiţie, la care participă solişti şi grupuri de muzică folk ce activează în Casele de Cultură Studenţeşti dar si nume reprezentative ale genului. 

Organizarea acestei manifestări are ca scop afirmarea şi stimularea potenţialului artistic studenţesc în domeniul creaţiei şi interpretării muzicii folk. 

Ajuns la editia a XVIII-a, anul acesta festivalul va reuni participanti din centrele universitare Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Iasi, Galati, Pitesti iar recitalurile inafara concursului vor fi sustinute de Emeric Imre si Mihai Margineanu.

Concursul se va desfasura pe doua sectiuni – solisti si grupuri de muzica folk- in data de 13 mai 2016, incepand cu ora 19.00 la foisorul de pe faleza inferioara a Dunarii, fiind urmat de recitalul sustinut de Emeric Imre, iar ziua de 14 mai 2016 va fi dedicata Galei Laureatilor, precum si concertului sustinut de Mihai Margineanu.

Cea de-a doua zi a festivalului se va desfasura in Gradina de Vara a Teatrului Muzical „Nae Leonard” Galati.

In caz de vreme nefavorabila, manifestarile festivalului vor avea loc in Aula Magna a „Universitatii Dunarea de Jos” Galati.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite