Biblioteca unde cititorii vor putea  împrumuta cărţi fără să mai interacţioneze cu angajaţii. Cărţile, restituite chiar şi noaptea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: CJ Galaţi
sursa: CJ Galaţi

Proiect inedit la cea mai mare bibliotecă din Galaţi. Cititorii vor putea să împrumute cărţi sau să le returneze fără a mai interacţiona cu bibliotecarii. Mai mult, cu noul sistem restituirea cărţilor se va putea face chiar şi noaptea.

Biblioteca “V.A Urechia” implementează un sistem modern de automatizare a activităţii instituţiei şi de securizare a fondului de carte. Valoarea totală a investiţiei este de peste 1,2 milioane lei, din care mai bine de jumătate înseamnă costuri cu noile etichete pentru documente şi permise pentru cititori.

Este o investiţie multianuală, fondurile fiind asigurate de Consiliul Judeţean. Primele etape ale sistemului vor deveni funcţionale în a doua jumătate a acestui an. În plus, munca repetitivă va fi preluată de tehnologie.

“Odată cu implementarea acestor tehnologii, cititorii vor putea să împrumute cărţi sau să le returneze fără a mai interacţiona cu bibliotecarii. Mai mult, cu noul sistem restituirea cărţilor se va putea face la orice oră din zi şi din noapte. În plus, munca repetitivă va fi preluată de tehnologie, va scădea foarte mult timpul de procesare a activităţilor de împrumut, restituire sau inventariere a cărţilor, va creşte gradul de securitate a documentelor, se vor identifica repede documentele amplasate greşit la raft, iar întreaga activitate a bibliotecii va fi eficientizată la maximum”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Sistemul va cuprinde echipamente fixe şi mobile de citire/scriere, sisteme de transmitere rapidă a datelor, terminale mobile pentru identificarea rapidă a cărţilor, poartă de acces şi sistem automat de împrumut sau de returnare a publicaţiilor.

În acest moment, o parte dintre echipamente au fost deja instalate, iar bibliotecarii lucrează deja la noul sistem de etichetare a cărţilor. Biblioteca "V.A Urechia" deţine un fond de carte de peste 900.000 de volume.

   

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Prima bibliotecă din România care asigură facilităţi de acces complete pentru persoanele cu dizabilităţi

Cum a decis o bibliotecă să-i ajute pe studenţi şi pe cercetători să-şi facă lucrările stând, totuşi, acasă

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite