BANI PUBLICI Primăria Galaţi suplimentează investiţiile, ca să nu şomeze "băieţii deştepţi" din construcţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Piaţa din Micro 39 a primit din partea Primăriei Galaţi un supliment de un milion de lei, iar Zona Liberă s-a căpătat cu 700.000 de lei. Vezi la ce firme au ajuns banii Primăriei şi ce persoane controversate sunt în spatele acestora.

Încălzirea vremii nu i-a lăsat indiferenţi pe cei de la Primăria Galaţi, care au decis să aloce, repede-repejor, sume suplimentare de bani pentru continuarea modernizărilor de la Piaţa din Micro 39 şi din Zona Liberă. Nu de alta, dar "băieţii deştepţi" din construcţii au mare nevoie de lichidităţi în perioada asta, duopă ce toată iarna au stat pe tuşă din cauza nămeţilor.

Piaţa (unde lucrează Hidrotehnica SA Galaţi - firmă controlată de mogului prahovean Mihai Anastasescu) a primit un milion de lei, în vreme ce Zona Liberă (unde operează celebra Tancrad) a primit 700.000 de lei în plus.

Cine sunt cele două firme care au primit, de mărţişor, câte un aflux de lichidităţi care le pică grozav pe criza asta?! Tancrad (care aparţine familiei Stăncic) este cunoscută deja ca stăpâna asfaltului pe judeţele Galaţi şi Brăila - unde în ultimii doi ani le-a surclasat fără drept de apel pe fostele stăpâne ale pieţei,  cunoscutele Vega şi Arcada.

Hidrotehnica SA are o poveste şi mai interesantă. Este controlată de controversatul om de afaceri Mihai Anstasescu, un apropiat al grupului Năsase din PSD. Firma prin care Anastasescu deţine Hidrotehnica Galaţi - Metaleuroest SRL Câmpina - a fost implicată în celebrul scandal de devalizare a RAFO Oneşti (a cumpărat la o un sfert din preţ o serie de creanţe ale companiei RAFO şi a luat de la aceasta, pe mai nimic, pachetul majoritar de acţiuni de la Romcarbon), în urma căruia Corneliu Iacobov a fost condamnat la şapte ani de închisoare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite