Bacalaureat 2015 Română. Caz aparte în Galaţi: o elevă a susţinut examenul în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandrei i s-a făcut rău în timpul examenului de astăzi. Foto: Oana Cernat
Alexandrei i s-a făcut rău în timpul examenului de astăzi. Foto: Oana Cernat

Emoţii mari pentru Alexandra, una dintre elevele eminente ale Colegiului Naţional „Costache Negri” din Galaţi. În urma unei răceli puternice, fata a fost nevoită să susţină în spital proba scrisă a examenului de Bacalaureat, cea la limba şi literatura română. Viitoare profesoară, tânăra de 18 ani a fost susţinută moral de părinţi şi profesori.

Alexandra Blehoianu are 18 ani şi astăzi a susţinut proba scrisă a examenului de Bacalaureat, cea la limba şi literatura română. Nu în clasă cu colegii ei, ci în Spitalul de Urgenţă din Galaţi, acolo unde tânăra se află internată. Fata a fost iniţial suspectă de meningită, însă această infecţie nu a fost confirmată de medici.

„Sunt emoţionată. M-am pregătit pentru toate probele şi am vrut musai să nu pierd această probă. Sunt viitoare profesoară. Probele de la română oral şi informatică le-am dat la şcoală, iar proba la engleză am dat-o în Spitalul de Boli Infecţioase. M-am îmbolnăvit brusc. Îmi pare rău că nu sunt alături de colegi”, a declarat Alexandra Blehoianu, elevă.

În timp ce Alexandra rezolva subiectele de examen, tatăl fetei a mers la biserică şi s-a rugat pentru reuşita acesteia.

„Vin de la biserică. Primul gând este să te rogi la Dumnezeu ca să îţi ajute copilul. Oricât de multe ar şti copilul este imposibil să nu aibă emoţii şi stările acestea te fac să îl rogi pe Dumnezeu să îi dea putere, mai ales că este în situaţia în care este. Am prins curaj datorită faptului că am avut o colaborare din toate părţile. Când am apelat la doamna director, fără nicio reţinere mi-a acordat tot sprijinul. Am simţit că fiica mea este plină de emoţii, dar încrezătoare. Toată lumea a sprijinit-o. Să dea Dumnezeu să fie un exemplu şi să ia nota 10”, a spus emoţionat Iulian Blehoianu, tatăl Alexandrei.

BACALAUREAT IN SPITAL GALATI

Foto: Oana Cernat

„Eforturile sunt meritate. Fata a demonstrat de-a lungul celor patru ani de liceu că îşi doreşte să înveţe, să obţină rezultate performante. Oricum ar fi fost, noi eram datori să mergem la spital şi să asigurăm toate condiţiile în aşa fel încât copilul să poată desfăşura examenul de bacalaureat, dar cu atât mai mult suntem alături de ea şi sufleteşte pentru că este o perioadă dificilă şi vrea să urmeze mai departe şi cursurile unei facultăţi. Prin urmare, este necesar ca bacalaureatul să fie promovat în această sesiune. Ar putea fi un prim 10 luat în spital. Deşi este internată, fata a reuşit să îşi mobilizeze forţele. Ne dorim să obţină nota 10, ne-am mândri cu ea”, a declarat prof. Andra Manuela Ionescu, Director adjunct Colegiul Naţional „Costache Negri” Galaţi.

Toate informaţiile importante despre BACALAUREAT 2015 la română, în acest articol:

Subiecte Bacalaureat 2015 română. Rezolvări, barem

BACALAUREAT IN SPITAL GALATI

Foto: Oana Cernat

În timpul examenului, Alexandrei i s-a făcut rău, iar reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi au solicitat la Ministerul Educaţiei Naţionale prelungirea timpului alocat rezolvătii subiectelor.

BACALAUREAT IN SPITAL GALATI

Foto: Oana Cernat

„Starea de sănătate a pacientei nu a permis desfăşurarea examenului în afara spitalului, motiv pentru care am făcut toate demersurile necesare pentru susţinerea bacalaureatului în cadrul secţiei noastre. Examenul a decurs normal, am înţeles că la un moment dat s-a simţit rău, dar şi-a continuat lucrarea”, a declarat Dr. Venera Francisco,  medic primar interne, Spitalul de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”, Galaţi.

BACALAUREAT IN SPITAL GALATI

Foto: Oana Cernat

„Avem şase cazuri mai speciale, cinci dintre ele se referă la elevi cu deficienţe, iar un caz se referă la eleva la care a intervenit o problemă medicală în cursul săptămânii trecute. De altfel şi la competenţe a susţinut proba tot în spital. În funcţie de afecţiune, dincolo de procedura standard care este parcursă în toate centrele de examen, fie se prelungeşte timpul destinat redactării lucrării, fie este realizată de un profesor asistent astfel încât elevul să susţină proba în condiţii cât se poate de normale”, a spus Mioara Enache, inspector şcolar general al ISJ Galaţi.

BACALAUREAT IN SPITAL GALATI

Foto: Oana Cernat

Cel mai probabil, Alexandra Blehoianu va susţine următoarele probe ale examenului de bacalaureat tot în spital. Fata îşi doreşte ca din toamnă să urmeze cursurile Facultăţii de Litere.
3.942 de elevi din Galaţi au susţinut astăzi proba scrisă la limba şi literatura română.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite