Avertizare meteo: vremea rea revine. În noaptea de luni spre marţi revin ploile şi furtunile, iar temperatura scade

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhiva Adevărul
FOTO arhiva Adevărul

Galaţiul intră sub cod galben de ploaie abundentă şi vânt puternic imediat după miezul nopţii. Aria ploilor se va extinde treptat şi va cuprinde toată Moldova. La munte ninge.

Serviciul Regional de Prognoză a Vremii din Bacău a emis o informare meteorologică de ploi însemnate cantitativ valabilă pentru toate judeţele din Moldova.

Potrivit acesteia, în perioada 11 octombrie, ora 2,00 – 13 octombrie, ora 10,00, se vor semnala ploi însemnate cantitativ, precipitaţii mixte la munte şi vânt puternic.

Aria ploilor se va extinde treptat şi va cuprinde toată Moldova.

Ploile vor fi mai însemnate cantitativ la început în sudul regiunii, iar începând din a doua parte a zilei de marţi, 11 octombrie şi în restul regiunii. Cantităţile de apă vor depăşi 25 de litri pe metru pătrat şi local 40…50 de litri pe metru pătrat.

Pe parcursul zilei de marţi, la munte precipitaţiile vor fi mixte, apoi vor predomina ninsorile, în special la altitudini mai mari şi mai ales în nordul Carpaţilor Orientali se va depune strat nou de zăpadă.

Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de până la 55…65 km/h în zonele joase dar şi la munte, iar pe crestele montane înalte va depăşi 70…80 km/h, viscolind ninsoarea.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite