Avalanşă de şoferi prinşi beţi la volan. Toţi se vor alege cu dosare penale pentru conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alcoolemia şoferilor a fost testată cu aparatul Drager Foto: arhivă Adevărul
Alcoolemia şoferilor a fost testată cu aparatul Drager Foto: arhivă Adevărul

În perioada 03.03 – 06.03.2017, poliţiştii gălăţeni au acţionat pe principale artere de circulaţie din judeţ pentru reducerea numărului de accidente rutiere şi a consecinţelor acestora, ocazie cu care au depistat nu mai puţin de şase conducători auto care băuseră bine înainte de a se urca la volan.

Pe 4 martie, poliţiştii Secţiei 3 din Galaţi au depistat pe strada Brăilei un bărbat de 42 ani, care conducea un autoturism, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul  fiind de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

O zi mai târziu, poliţiştii din localitatea gălăţeană Cudalbi au depistat pe strada Decebal un bărbat din localitate, care conducea o autoutilitară, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Bărbatul a refuzat testarea cu aparatul Drager, motiv pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot duminică, poliţiştii au depistat pe raza localităţilor Brăhăşeşti, Cudalbi, Tudor Vladimirescu şi Rediu patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 36 şi 55 de ani, care conduceau  autoturisme, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. La  testarea cu aparatul Drager, valorile  înregistrate au fost de: 0,59 mg/l; 0,64 mg/l; 0,77 mg/l şi 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbaţii au fost conduşi la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

”În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului”, au precizat reprezentanţii IPJ Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite