Autoturism furat din Suedia şi adus în România cu acte false, descoperit de poliţiştii de frontieră gălăţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferul maşinii a declarat că a obţinut autoturismul, marca Volskwagen, în urma unui schimb şi nu ştia că acesta era furat şi că documentele sunt false. Documentele şi plăcuţele de înmatriculare ale autoturismului au fost ridicate, iar autoturismul în valoare de 15.750 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Încă o maşină furată din străinătate a fost descoperită la Galaţi. În data de 7 februarie 2017., în jurul orei 20.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară, conducând un autoturism marca Volskwagen Sharan, înmatriculat în Bulgaria, brăileanul Adrian S., în vârstă de 30 de ani.

În urma verificării documentelor prezentate la control, poliţiştii de frontieră au constatat că certificatul de înmatriculare, talonul inspecţiei tehnice periodice şi poliţa de asigurare tip carte verde sunt false. 

De asemenea, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat în vederea confiscării, semnalare introdusă de către autorităţile din Suedia. Numărul de înmatriculare figura ca fiind atribuit unui alt autoturism marca Volskwagen Sharan, înmatriculat din Bulgaria, ce avea o altă serie de şasiu, iar plăcuţele aplicate pe autoturism erau şi ele false.

Conducătorul auto a declarat că a achiziţionat autoturismul în urma unui schimb şi nu ştia că acesta era furat şi că documentele sunt false.

Documentele şi plăcuţele de înmatriculare ale autoturismului au fost ridicate, iar autoturismul în valoare de 15.750 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pe numele bărbatului, sub aspectul săvărşirii infracţiunilor de furt, falsificarea unui înscris oficial prin contrafacerea scrierii sau prin alterarea lui în orice mod, de natură să producă consecinţe juridice, folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite