Autorităţile au fost obligate de Uniunea Europeană să îmbunătăţească rapid calitatea aerului în Galaţi, Vânători şi Şendreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţului a aprobat programul de gestionare a calităţii aerului pentru indicatorul pulberi în suspensie  la nivelul localităţilor Galaţi, Şendreni şi Vînători pentru perioada 2010 - 2013 după ce gălăţenii au avut ocazia să critice planul Agenţiei pentru Protecţia Mediului.

Citiţi şi:

Galaţiul este codaş la respectarea normelor de mediu impuse de UE

Agenţia pentru Protecţia Mediului Galaţi a cerut aprobarea programului de gestionare a calităţii aerului după ce acesta a fost supus dezbaterii publice pe 09.07.2010.

Proiectul a fost elaborat pe 12.02.2010, pentru indicatorul pulberi în suspensie - fracţiunea PM 10, ca urmare a încadrării pe Lista 1, care cuprinde zonele şi aglomerările pentru care este necesar să se elaboreze şi să se implementeze programe de gestionare a calităţii aerului, fiind vizat municipiul Galaţi şi comunele Şendreni şi Vînători din judeţul Galaţi.

Consiliul Judeţului Galaţi a aprobat la rândul său programul de gestionare a calităţii aerului, acesta fiind o măsură obligatorie cerută de Uniunea Europeană.

Dacă structurile europene nu ar fi solicitat îmbunătăţirea calităţii aerului în cele trei localităţi, este greu de presupus că autorităţile de mediu s-ar fi ocupat prea curând de această problemă.

Un exemplu este panoul electronic amplasat în zona Casei de Cultură a Sindicatelor, care arată că aerul în municipiul Galaţi este la nivelul "excelent" chiar în intervalul când traficul în zonă este intens iar poluarea este maximă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite