Autocar confiscat la frontiera româno-moldovenească. În maşină erau ascunse aproape 200 kg de tutun de narghilea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Descoperirea a fost făcută în vama Oancea-Galaţi FOTO Arhiva Adevărul
Descoperirea a fost făcută în vama Oancea-Galaţi FOTO Arhiva Adevărul

Marfa de contrabandă a fost descoperită de poliţiştii de frontieră de la Oancea, judeţul Galaţi. Autocarul confiscat aparţinea unei firme din Bulgaria. Tutunul aromat, folosit de regulă la narghilele şi pipe, provenea din Arabia Saudită.

Au încercat să treacă peste graniţă cu aproape 200 de kilograme de tutun de narghilea pe care le-au ascuns în rezervorul de combustibil al unui autocar. Este isprava unor bulgari care miercuri au fost prinşi de poliţiştii de frontieră de la Oancea, din Galaţi. Poliţiştii gălăţeni au descoperit într-un loc special amenajat, sute de pachete cu tutun aromat, în greutate de 184 kilograme.

Marfa găsită la graniţa dintre România şi Republica Moldova provenea tocmai din Emiratele Arabe Unite, iar bărbaţii nu posedau niciun document de provenienţă. Când au fost luaţi la întrebări, cei doi şoferi bulgari au dat din umeri.

„În ziua de 27 iunie a.c., în jurul orei 21.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Oancea s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru  intrarea în ţară, cetăţenii bulgari V. S. şi I.I., în vârstă de 21, respectiv 51 de ani, şoferi ai unui autocar marca Mercedes, înmatriculat în Bulgaria. Existând suspiciuni că aceştia ar putea transporta marfă fără documente de provenienţă, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului. Astfel, au fost descoperite ascunse, într-un loc special amenajat în rezervorul pentru combustibil al autocarului, 184 de pachete cu tutun aromat pentru narghilea, în greutate de 184 kilograme, de provenienţă Emiratele Arabe Unite, pentru care bărbaţii nu posedau niciun document de provenienţă. Cu privire la cele constatate, cetăţenii bulgari au declarat că sunt şoferi la firma de transport şi nu aveau cunoştinţă despre existenţa pachetelor cu tutun”, a anunţat biroul de presă al ITPF.

Poliţiştii au confiscat tutunul în valoare de 31.000 lei, dar şi autocarul, evaluat la aproape 280.000 lei. Pasagerii din mijlocul de transport au fost preluaţi de un alt autocar, pentru a continua călătoria. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite