Au cumpărat lemne legal, dar s-au ales cu amenzi usturătoare şi cu marfa confiscată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi bărbaţi din judeţul Galaţi au fost sancţionaţi pentru că transportau material lemnos  fără ca transportul să fi fost înregistrat în prealabil în aplicaţia SUMAL.

Joi, 1 octombrie, în jurul orei 14,45, un echipaj de siguranţă publică aflat în patrulare pe DJ242  a observat la ieşirea din localitatea Oancea, către Roşcani, două ansamble de vehicule formate dintr-un tractor şi două căruţe care transportau material lemnos.

”Vehiculele au fost oprite, iar conducătorilor auto li s-au cerut actele de provenienţă a masei lemnoase. După verificarea avizului de însoţire a lemnului, jandarmii au verificat aplicaţia SUMAL, ocazie cu care au constatat că transportul nu figura ca fiind înregistrat, iar pe avizul de însoţire al lemnului nu era aplicat codul unic”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

La faţa locului, oamenii legii au solicitat prezenţa unui reprezentant al Ocolului Silvic, care a stabilit că în cele două vehicule se află o cantitate totală de aproximativ 6 metri cubi de lemne. Din verificările efectuate a rezultat că cei doi conducători auto au achiziţionat materialul lemnos, în interes propriu, de la un operator economic autorizat care avea obligaţia legală să înregistreze transportul în aplicaţia SUMAL, iar codul general să îl treacă în avizul de însoţire.

Materialul lemnos a fost confiscat, iar cei doi conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei fiecare. Totodată, după definitivarea verificărilor, se vor lua măsurile legale şi împotriva operatorului economic care a expediat transportul de lemn.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Furtul de lemn vine cu închisoare şi cu confiscarea mijlocului de transport folosit

Povestea lui Tiberiu Boşutar, cel mai vocal contestatar al mafiei lemnului: „Tata, mama, prieteni şi colegi încercau să-mi explice că nu este corect ce fac“

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite