Atenţie, se încălzesc caloriferele. Cu program, ca-n vremurile demult apuse!

0
0
Caloriferele se vor încălzi în reprize. Foto: Adevărul
Caloriferele se vor încălzi în reprize. Foto: Adevărul

În urma discuţiilor purtate astăzi cu ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, primarul Galaţiului a obţinut aprobarea ca Romgaz să suplimenteze debitul de gaze naturale către SC Electrocentrale Galaţi, până la parametrii necesari pornirii sistemului centralizat de termoficare.

Astfel, începând din aceasta seară, SC Electrocentrale SA va demara procedurile tehnice de furnizare a agentului termic necesar încălzirii locuinţelor din oraş.

Furnizarea de agent termic caldură se va face doar către asociaţiile de proprietari/locatari care au achitat cel puţin jumătate din consumul anului 2013, după următorul program: dimineaţa, între orele 5.00 şi 8.00 şi seara, între orele 18.00 şi 23.00. În restul zilei, sistemul de termoficare va funcţiona la limita de avarie. Vor beneficia de căldură doar 550 de asociaţii din Galaţi, care însumează aproape 57.000 de apartamente.

Precizăm faptul că Primăria Galaţi şi-a îndeplinit toate obligaţiile financiare faţă de Apaterm, prin plata integrală a subvenţiilor pentru energia termică. În plus, Municipalitatea a alocat încă 10 milioane de lei din bugetul local, bani luaţi de la proiecte de dezvoltare, pentru acoperirea unor pierderi tehnologice ale Apaterm, bani cu care s-a plătit o parte din facturile în avans solicitate de Romgaz pentru mărirea debitului de gaze pentru Galaţi.

In frig, dar cu iluminat ornamental pe strazi

Niciodata in ultimii 20 de ani, incalzirea centralizata nu a fost pornita atat de tarziu. Este 19 noiembrie si oamenii ingheata inca in blocurile reci (evident, ne referim la cele aproape 60.000 de apartamente bransate inca la reteaua publica). Invoca tot felul de chestii, ca Electrocentrale nu vrea sa furnizeze agent termic primar din cauza datoriilor mari pe care Apaterm le are catre aceasta societate. Intre timp, Primaria a inceput montarea iluminatului ornamental pe strazi. Peste un milion si jum[tate de euro va cheltui cu ocazia Sarbatorilor Galatiului si a celor de iarna, dintre care 150.000 de euro se vor duce intr-o gala de box.
 

Mai multe - Galaţi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite