ArcelorMittal scoate prima promoţie de ucenici. Mulţi dintre absolvenţi vor fi angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

20 de ucenici care au urmat cursurile unei şcoli organizată de Combinatul ArcelorMittal Galaţi au sărbătorit astăzi în cadrul unei festivităţi de absolvire. Cel mai important lucru este faptul că 17 dintre ei se vor angaja în Combinat.

La finalizarea cursurilor, care au durat nu mai puţin de şase luni, cei 20 de ucenici au sărbătorit alături de familii, reprezentanţi ai combinatului, dar şi ai Inspectoratului Şcolar Galaţi. În cadrul ceremoniei, care a avut loc la Clubul ArcelorMittal din Ţiglina, cei 20 de absolvenţi, cei mai mulţi dintre ei ei proveniţi de la licee tehnice şi şcoli profesionale din judeţ, au prezentat, alături de mentorii lor, proiecte şi activităţi pe care le-au derulat în cadrul echipelor din care au făcut parte, iar la final au vorbit despre experienţa lor de pe parcursul celor şase luni de prezenţă în combinat.

Pe parcursul celor şase luni, ucenicii au lucrat cot la cot cu specialiştii din Combinat. Sub îndrumarea acestora, cursanţii au participat atât la instruiri din domeniul tehnic, cât şi la şedinţe de dezvoltare a aptitudinilor. La finalul perioadei de ucenicie toţi cei 20 de cursanţi au susţinut un examen teoretic şi unul practic.

Lansată în toamna anului trecut la initiativa Departamentului de Resurse Umane, Şcoala de Ucenici, derulată în cadrul Proiectului Ucenicie - o premieră la nivelul combinatului gălăţean - şi-a propus să susţină sistemul local de învăţământ şi în acelaşi timp să atragă tineri muncitori pe care să îi pregătească pentru a face parte din colectivele din combinat.

ArcelorMittal Galati colaborează - pentru acest proiect - cu mai multe unităţi de învăţământ, precum Colegiile Tehnice “Paul Dimo”, “Radu Negru” şi “Aurel Vlaicu”, toate din Galati, Colegiul Tehnic “Costache Conachi” din Pechea si Colegiul Tehnic “Elena Caragiani” din Tecuci. 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite