ArcelorMittal Galaţi reporneşte fluxul de producţie „la cald” după finalizarea unei investiţii de 30 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul convertizor de la furnalul 5 al ArcelorMittal Galaţi FOTO AMG
Noul convertizor de la furnalul 5 al ArcelorMittal Galaţi FOTO AMG

Potrivit conducerii combinatului siderurgic, Furnalul numărul 5 este în faza de readucere în parametri, iar activitatea va reveni la normal în scurt timp. „Scopul acestui pachet complex de modernizări este de a îmbunătăţi calitatea produselor şi serviciilor pentru clienţi dar şi de a întări securitatea şi sănătatea în muncă”, au precizat surse din cadrul companiei.

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi, cel mai mare angajator din Moldova, a anunţat că s-a încheiat oprirea temporară a fluxului cald de producţie pentru lucrări planificate şi extinse de investiţii şi mentenanţă. „ArcelorMittal Galaţi confirmă finalizarea celor mai multe dintre lucrările planificate de investiţii şi mentenanţă. Furnalul nr. 5 este, în prezent, în proces de readucere în parametri”, a precizat conducerea companiei.  

Oprirea de o lună de zile a întreg fluxului cald a fost determinată de finalizarea unei investiţii majore, care se ridică la circa 30 de milioane de euro. Modernizările vor creşte eficienţa producţiei şi calitatea produselor, dar şi siguranţa în muncă.

„Scopul acestui pachet complex de modernizări este de a îmbunătăţi calitatea produselor şi serviciilor pentru clienţi dar şi de a întări securitatea şi sănătatea în muncă”, a precizat conducerea companiei.

Lucrările, în valoare de aproximativ 30 de milioane de euro (bani asiguraţi din bugetul concernului), s-au concentratmai ales asupra Oţelăriei şi includ un nou convertizor, un nou cap de turnare la Maşina de Turnare Continuă nr. 4, un pod rulant de mare capacitate şi altele.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite