ArcelorMittal Galaţi a lansat proiectul ENERGIZE, pentru creşterea eficienţei energetice şi reducerea costurilor cu acest tip de resurse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Planuri noi pentru eficienţă energetică în combinatul gălăţean.
Planuri noi pentru eficienţă energetică în combinatul gălăţean.

Directorul general al Combinatului, Bruno Ribo, a declarat că îşi concentrează atenţia pe obţinerea unui tratament corect în ceea ce priveşte suprataxarea resurselor energetice dar, în acelaşi timp, lansează şi o serie importantă de iniţiative, orientate exclusiv pe reducerea consumurilor şi pe creşterea eficienţei energetice

Parte a noului Program de Transformare ARC 2015+, Proiectul ENERGIZE are ca scop reducerea consumului specific de energie cu 15% în următorii cinci ani.  Primul pas al acestui proiect, deja finalizat în proporţie de 90%, este analizarea nivelului actual al consumurilor de electricitate, combustibili, abur, apă, azot, argon şi alte resurse valoroase. A doua etapă are ca scop identificarea soluţiilor de creştere a eficienţei utilizării energiei.

Planul de acţiune rezultat acoperă o gamă largă de domenii (de la echipamente şi procese energo-intensive, până la activităţi de birou) şi implică întreaga organizaţie: sectorul operaţional, de mentenanţă, investiţii şi achiziţii. Proiectul ENERGIZE vizează, de asemenea şi creşterea conştientizării angajaţilor cu privire la utilizarea eficientă a resurselor energetice.

În ultimii 10 ani ArcelorMittal Galaţi a investit aproape 800 de milioane de Euro pentru modernizări tehnologice, ale unităţilor de producţie şi pentru înlocuirea echipamentelor învechite. Aceste investiţii au avut ca efect şi scăderea consumurilor specifice, pe tot lanţul de producţie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite