Aproape 10.000 de ţigări de contrabandă, descoperite de poliţiştii de frontieră gălăţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au găsit ţigările după ce au oprit în trafic mai două maşini despre care aveau informaţii că ar fi implicate în traficul cu ţigări.

Ieri dimineaţă, poliţişti de frontieră din cadrul Biroului Combaterea Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere şi a Compartimentului Sprijin Operativ al Serviciului Teritorial al  Poliţiei de Frontieră Galaţi au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit cu ţigări. Ei au oprit în trafic pentru control, între Galaţi şi Giurgiuleşti, autoturismul marca Volkswagen Passat, condus de o gălăţeancă în vârstă de 35 ani, în care se afla ca pasager, soţul acesteia Bogdan. N. în vârstă de 36 ani.

În urma controlului amănunţit efectuat asupra autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit, în interiorul acestuia, doua sacoşe din plastic de culoare neagră, o cutie de carton şi o geanta tip servietă, în care se aflau 400 pachete ţigări cu timbru de acciză R. Moldova.

Bogdan N. a declarat că a găsit ţigările pe marginea comunicaţiei E 87, lângă rambleul de cale ferată şi intenţiona să le predea organelor de poliţie. Totodată, a mai declarat că soţia sa nu cunoştea conţinutul sacoşelor în care se aflau ţigările, lucru confirmat de către aceasta.

Tot ieri, în jurul orei 11.50, în cadrul aceleiaşi acţiuni, poliţiştii au oprit în trafic pentru control autoturismul marca Volkswagen, condus de către un bărbat din Galaţi, în vârstă de de 52 ani. În urma controlului efectuat asupra autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit sub preşurile dintre cele două banchete şi în torpedoul autoturismului 1.960 ţigarete marca „Plugarul” cu timbru de acciză R.Moldova, fără documente justificative. Persoana a declarat că a achiziţionat ţigările de la diferite persoane pentru consum personal.

În ambele cazuri, ţigaretele în valoare totală de 3.632 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar pe numele celor doi bărbaţi poliţiştii de frontieră au întocmit dosare penale.
 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite