Apă și canalizare în premieră, în două cartiere din Galaţi. Orășenii trăiau mai rău decât la ţară

0
Publicat:

Veste bună pentru locuitorii a două cartiere ale orașului Galați: vor avea apă şi canalizare. Este vorba de Fileşti şi Barboşi, care vreme de peste 30 de ani de la Revoluție nu au beneficiat de utilităţi precum apă potabilă, canalizare, gaz sau drumuri asfaltate.

Cartierul Filești are rețea de apă și canalizare FOTO: Primăria Galați
Cartierul Filești are rețea de apă și canalizare FOTO: Primăria Galați

Deși aveau buletine de orășeni, locuitorii cartierelor Filești și Barboși trăiau până de curând mai rău ca la ţară: fără apă potabilă, canalizare şi gaz. Situația lor s-a schimbat în urma unei investiţii cu fonduri europene.

Primăria municipiului Galați și operatorul regional Apă Canal a anunțat miercuri, 15 noiembrie 2023, că s-au finalizat lucrările de extindere a rețelei de apă și de canalizare în cartierele Barboși și Filești.

Potrivit proiectului, în cartierul Barboși s-au realizat 5,7 km de rețele de apă potabilă, 7,7 km de rețele canalizare, dar și trei noi stații de pompare a apei uzate. De asemenea, în cartierul Filești s-au realizat 4,5 km rețele apă potabilă, 5,2 km rețele canalizare și trei stații de pompare a apei uzate.

„Am devenit unul dintre puținele orașe racordate aproape în întregime la rețeaua de apă și canalizare. Suntem la un procent de circa 99% din acest punct de vedere. Fiecare cartier al orașului nostru este important, iar pentru gălățenii de la Filești și Barboși este cu siguranță o veste bună, pentru că vorbim de accesul la servicii de bază, odată ce s-au finalizat lucrările de extindere a rețelei de apă și de canalizare. În ultimii ani avem un adevărat record de investiții derulate în diferite zone ale Galațiului pentru modernizarea și extinderea rețelei de apă și canalizare. Vorbim de un proiect derulat de operatorul regional Apă Canal, iar municipiul Galați beneficiază de lucrări de circa 26 de milioane de euro”,  a transmis primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu.

Lucrările fac parte din contractul derulat de operatorul Apă Canal – „GL-CL-01 – Alimentare cu apă și canalizare în Aglomerările Galați și Smârdan”, în cadrul căruia sunt cuprinse și alte zone din municipiul Galați.

Valoarea contractului este de 36,3 milioane de euro fără TVA.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite