Angajaţii Fiscului din Galaţi, obligaţi să păzească prin rotaţie intrarea în sediu pentru că instituţia nu are bani să plătească paznici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Galaţi FOTO Arhivă Adevărul
Sediul Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Galaţi FOTO Arhivă Adevărul

Este pentru oară în istoria instituţiei când în buget nu au fost prevăzuţi bani pentru paza clădirilor, însă conducerea DGRFP Galaţi spune că măsura luată are caracter provizoriu, iar situaţia se va rezolva în viitorul apropiat.

Situaţie tragi-comică la Galaţi, la Direcţia Regională a Finanţelor Publice (DGRFP). Angajaţii instituţiei au fost obligaţi să stea prin rotaţie de pază la poarta sediului din strada Portului nr. 163 (clădirea Vămii), deoarece instituţia nu mai are fonduri pentru a plăti o firmă specializată.

După cum afirmă conducerea instituţiei, în bugetul de cheltuieli pe anul 2017 al DGRFP Galaţi, pentru paza sediului amintit nu s-a alocat nici măcar un singur leu, situaţie fără precedent în întreaga istorie a Fiscului gălăţean.

„Contractul anterior a fost în vigoare până la 30 septembrie inclusiv, noua procedură de achiziţii fiind finalizată. Instituţia noastră a întreprins demersurile necesare în vederea suplimentării bugetului de cheltuieli pe anul 2017”, a declarat Eugen Ciorici, şeful DGRFP Galaţi.

Acesta a mai precizat şi că situaţia va fi remediată în viitorul apropiat. „Cu concursul ANAF, după aprobarea suplimentării, situaţia va fi remediată. Ţinând cont că la sediul DGRFP Galaţi din strada Portului, relaţia cu contribuabilii nu are caracter de permanenţă, spre deosebire de sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Galaţi, din strada Brăilei, au fost luate măsuri, cu sprijinul colegilor, pentru asigurarea ordinii în sediul instituţiei, până la remedierea situaţiei. DGRFP Galaţi nu s-a mai confruntat cu o astfel de situaţie”, a spus oficialul.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite