Angajaţii companiei de transport public din Galaţi protestează în faţa primăriei. Oamenii cer plata salariilor restante

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la protestul şoferilor din Galaţi SURSA FOTO Facebook/Grupul şoferilor din Galaţi
Imagine de la protestul şoferilor din Galaţi SURSA FOTO Facebook/Grupul şoferilor din Galaţi

Oamenii spun că au primit doar jumătate din leafa pe ultima lună lucrată, iar conducerea Transurb SA le-a explicat că nu există fondurile necesare. Motivul crizei financiare a societăţii este acela că Primăria Galaţi nu a virat subvenţie stabilită.

Circa 100 de salariaţi ai societăţii de transport public urban din Galaţi - Transurb SA - s-au adunat marţi dimineaţă la sediul primăriei pentru a solicita plata de îndată a salariilor restante.

Deocamdată, cei care protestează sunt din schimbul de noapte, care au ieşit de la lucru, aşa că activitatea de transport public nu este perturbată. Colegii protestatarilor, care sunt pe trasee, claxonează prelung atunci când trec prin faţa primăriei, creând un vacarm teribil.

Tensiunile au izbucnit încă de ieri, când angajaţii Transurb au fost anunţaţi că nu sunt bani decât pentru jumătate din salarii. Asta după ce ziua de leafă fusese deja depăşită cu câteva zile.

Liderul de sindicat George Preda spune că nu se pune problema unei greve, cel puţin pentru moment, dar că oamenii au nevoie de bani, dat fiind că vin sărbătorile, iar vina nu este a angajaţilor, ci a Primăriei, care nu a achitat subvenţia promisă. „Imposibilitatea de a plăti salariile este generată de Primărie. Noi nu ne putem asuma responsabilitatea să le spunem oamenilor să muncească fără bani”, a declarat liderul sindical.

Directorul general al operatorului de transport, Gigel Caliga, a confirmat că în acest interval există un deficit de numerar şi că se fac demersuri pentru a face rost de lichidităţi. „Sindicatele Transurb Galaţi sunt în procedura de negociere a prevederilor legale privind integrarea contribuţiilor salariale în salariile de bază. În această perioadă, societatea înregistrează un deficit de numerar, ca urmare a unor decontări pe care le au cu beneficiarii serviciilor, în primul rând cu Primăria Galaţi, ceea ce irită conducerea sindicatului Transurb, determinând-o să apeleze la o formă de protest spontană. În ceea ce priveşte întreruperea transportului urban, există o legislaţie care protejează interesele populaţiei, asigurând o desfăşurare în condiţii minime de transport”, a declarat Caliga.

Consiliul Local Galaţi va discuta chiar azi situaţia de la Transurb SA, pe ordinea de zi existând un proiect de hotărâre pentru rectificarea bugetului societăţii publice.Transurb SA Galaţi are 800 de angajaţi, peste *)% dintre ei având salariul sub 1.900 de lei pe lună.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite