Amendă de 25.000 de lei pentru o firmă care a lăsat un teren de câteva sute de metri pătraţi să se umple de gunoaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Poliţia Locală Galaţi
Foto: Poliţia Locală Galaţi

Reprezentanţii societăţii în cauză cauză nu au pus la dispoziţie documentele solicitate de poliţiştii locali din cadrul Serviciului de Protecţie a Mediului şi nu au facilitat controlul pe amplasament.

În doar câteva zile, în cadrul planului de măsuri “Gospodăria Municipiului 2020”, poliţiştii locali de la Serviciul de Protecţie a Mediului, au aplicat 21 de sancţiuni contravenţionale, în sumă de 38.000 de lei.

Principalele contravenţii, pentru care oamenii legii au aplicat amenzi, sunt: tăieri ilegale de arbori, deversarea de ape uzate, abandonarea/aruncarea gunoiului menajer, ocuparea carosabilului sau trotuarul aparţinând domeniului public, lipsa contractelor de salubrizare cu operatorul licenţiat, lipsa măsurilor de salubrizare a terenurilor neocupate productive.

”În timpul acţiunilor de patrulare, dar şi a verificărilor efectuate în vederea soluţionării unor sesizări, oamenii legii au depistat mai multe încălcări ale prevederilor legale, nereguli care au fost şi sancţionate. Astfel, poliţiştii locali din cadrul Serviciului de Protecţie a Mediului au constatat că un operator economic, în calitate de proprietar al unui teren în suprafaţă de peste 340 mp, nu a luat măsuri de salubrizare a acestuia. De asemenea, cel în cauză nu a pus la dispoziţie documentele solicitate şi nu a facilitat controlul pe amplasament”, a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

Pentru faptele sale, persoana juridică a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 25.000 de lei, în conformitate cu prevederile OUG 195/2005, privind protectia mediului cu modificările şi completările ulterioare.

gunoaie Galati

Două sanţiuni contravenţionale, în sumă totală de 2.000 de lei, au fost aplicate altor doi agenţi economici pentru încălcarea prevederilor HCL 260/2018 şi HCL 316/2019. În primul caz, este vorba despre depozitarea deşeurilor provenite din activitatea desfaşurată de acesta, la punctul de colectare a deşeurilor menajere şi reciclabile provenite de la persoane fizice, situat pe Drumul Viilor. În cel de-al doilea caz, sancţiunea a fost dată pentru lipsa contractului încheiat cu operatorul autorizat, în vederea colectarii, transportului şi depozitării deşeurilor menajere şi a celor colectate selectiv.

Ce a fost obligat să facă un bărbat care a turnat hidrocarburi pe un brad 

Amendă a primit şi un bărbat, A.I., care a provocat vătămarea unui copac (brad), situat pe spaţiul verde aferent unui imobil, de pe strada Nicolae Bălcescu. Persoana în cauză a turnat pe tulpina arborelui diverse substanţe, cu scopul de a obţine uscarea acestuia. Pentru fapta sa, numitul A.I. a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 200 de lei, în conformitate cu prevederile Legii 24/2007. Ca măsură complementară, acesta a spălat şi dat cu var tulpina copacului, în vederea neutralizării efectelor hidrocarburilor.

gunoaie Galati 3

Reamintim că până la finele lunii noiembrie 2020, poliţiştii locali din cadrul secţiilor de poliţie şi cei de la Serviciul de Protecţie a Mediului, vor întreprinde acţiuni, atât individual cât şi în cooperare, aplicând legislaţia în vigoare şi ţinând cont de atribuţiile fiecărei structuri în parte, precum şi a împuternicirii stabilite de primarul municipiului Galaţi, respectiv: OUG 195/2005, Legea 211/2011, Legea 24/2007, Legea 61/1991 , HCL 260/2018, HCL 316/2019 – Serviciul de Protecţie a Mediului şi Legea 54/2012, Legea 61/1991 , HCL 260/2018, HCL 316/2019 – Secţiile de Politie Locală nr. 1 – 5.

gunoaie Galati 4

Pe toată durata derulării planului de măsuri “Gospodăria Municipiului 2020”, oamenii legii au în vedere asigurarea şi păstrarea curăţeniei şi ordinii pe teritoriul municipiului, întreţinerea şi utilizarea spaţiilor verzi, utilizarea locurilor de joacă şi a obiectelor de mobilier urban, deţinerea, creşterea şi circulaţia animalelor de companie şi respectarea normelor de igienă, scrierea sau desenarea, fără drept, pe pereţii clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosinţă comună aflate în locuri publice.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite