Alegeri PSD la Galaţi. Membră de partid: „Ar fi fost mai excitant dacă am fi avut de ales din mai mulţi candidaţi!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploaia nu a ocolit nici judeţul Galaţi.  Din acest motiv, la orele prânzului puţine comune se lăudau cu un număr mare de membri PSD veniţi să voteze. Cei care au făcut acest lucru au avut de ales între case bătrâneşti, cămine culturale sau sediile partidului PSD. Toţi sperau ca votul de astăzi să le asigure un viitor mai bun.

Ploaie şi uliţe goale. Acesta era peisajul duminică dimineaţă în comunele gălăţene. Rareori zăreai câte un localnic cu o umbrelă. Ceva mai multă agitaţie la biserică. Într-o casă bătrânească din comuna gălăţeană Folteşti, primăriţa Lenuţa Munteanu aştepta membrii PSD să vină la vot. Casa aparţine viceprimarului comunei, şi el membru PSD. Au luat listele cu membrii PSD, buletinele de vot şi s-au instalat în bucătărie. Nimeni nu era deranjat de aburii de la mâncarea care se afla pe foc. Asta nu făcea decât să încălzească şi mai mult atmosfera. 

"Nu avem un sediu al partidului şi fiindcă e foarte frig am zis să venim într-o locuinţă, e mai călduroasă, e chiar a viceprimarului. Aici avem condiţii mai bune faţă de cum ar fi dacă ne-am duce la Căminul Cultural, unde este mare şi răcoros", ne-a declarat primăriţa Lenuţa Munteanu. Chiar şi aşa, puţini alegători s-au arătat până la orele prânzului. Cam 20 dintre cei 120 de membri înscrişi în partid. Cei care s-au încumetat să iasă din casă şi să vină la vot, spun că o fac pentru un viitor mai bun.    

Eu sunt optimist că o sa fie mai bine pentru noi. Liviu Dragnea sigur se va gândi şi la omul de rând, aşa cum sunt eu, un simplu muncitor în construcţii. Iar românul mereu trăieşte cu speranţa, ne-a declarat Mitică Iacob. Pentru mine este o noutate. Sunt întrebată pentru prima oară ce cred despre partidul din care fac parte de 10 ani. E un lucru interesant, sper să fie mai bine de acum încolo, ne-a mărturisit Mihaela Iacob. 

Alţi membri PSD ar fi vrut să aibă mai multe opţiuni la conducerea partidului. "Procesul este gândit şi pentru cazurile în care sunt mai mulţi candidaţi şi pentru cazurile în care este un singur candidat. Sigur că dacă ar fi fost mai mulţi candidaţi ar fi fost mai excitant, ca să spun aşa, ne-a declarat doamna Elena Grosu.

Cei mai mulţi membri PSD au mers să voteze într-un cămin cultural, acolo unde au fost amenajate secţiile de votare. Cei mai norocoşi au fost cei care aveau deja în localitate un sediu al partidului. O situaţie mai inedită a fost în comuna Pechea, acolo unde membrii PSD au votat într-o autogară. Locaţia a fost aleasă pentru că tot acolo este şi biroul senatorului PSD, Nicolae Marin. "Se putea şi la Centrul Cultural dar am ales locaţia asta fiind în centrul comunei şi fiind biroul domnului senator aici, toţi membrii PSD ştiu de acest birou", ne-a declarat primarul comunei, Mihaiţă Mâncilă.

În judeţul Galaţi sunt înregistraţi aproximativ 19.000 de membri PSD.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite