Aglomeraţie la ghişee pentru plata impozitelor şi taxelor. Autorităţile cer populaţiei să respecte regulile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia locală a impus o serie de reguli stricte de acces în zona ghişeelor, însă asta nu i-a împiedicat pe oameni să se înghesuie la intrare „ca-n vremurile bune”. Gălăţenii sunt sfătuiţi să apeleze la plata online (prin ghiseul.ro) unde se dau aceleaşi reduceri ca la plata clasică.

În contextul aglomeraţiei care s-a creat luni dimineaţă la Direcţia de Impozite, Taxe şi alte Venituri Locale, Primăria municipiului Galaţi a făcut un apel către cetăţeni să respecte regulile de distanţare socială, să poarte măşti de protecţie şi să ia toate măsurile pentru protejarea sănătăţii.

„Le mulţumim gălăţenilor care îşi doresc să-şi achite cât mai repede obligaţiile fiscale, dar le reamintim că au posibilitatea de a-şi achita taxele şi prin intermediul platformei ghiseul.ro, lucru valabil atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru persoanele juridice”, a precizat biroul de presă al primăriei.

Instituţia a informat că a luat deja o serie de măsuri, astfel încât este permis accesul în interior doar a unui număr de persoane egal cu numărul ghişeelor disponibile. De asemenea, s-au trasat marcaje pentru păstrarea distanţei, s-au instalat dispozitive cu dezinfectanţi şi termoscanere.

Precizăm că bonificaţiile se acordă până la data de 30 iunie 2020 (inclusiv pentru plata online) contribuabililor persoane fizice şi persoane juridice, care achită impozitele locale, aferente anului 2020.  :

În cazul contribuabililor persoane fizice reducerile sunt următoarele: impozitul pe clădiri – 10%; impozitul pe teren – 10%; impozitul pe mijlocul de transport – 10%.

Pentru contribuabili persoane juridice se aplică următoarele bonificaţii: impozitul pe clădiri – 3%; impozitul pe mijlocul de transport – 10%.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite