Agentul Doru - poliţistul care refuză şpaga: "Cine ia mită de la un infractor devine, la rândul lui, infractor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agentul Doru Daniel Doru
Agentul Doru Daniel Doru

În plină criză economică şi în contextul reducerii salariilor bugetarilor, un poliţist de frontieră a refuzat o "atenţie" echivalentă cu salariul pe o lună şi jumătate. De altfel, pe lângă faptul că a refuzat şapga unui bulgar, care-i cerea să-i permită să treacă frontiera de stat a României, după ce a prezentat la control un permis de conducere falsificat, agentul Doru Daniel Doru l-a predat Direcţiei Generale Anticorup

Agentul de Poliţie de lucrează în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi, din anul 2007.

"În momentul în care i-am cerut carnetul de conducere, omul a început să se fâstâcească. Am mers să verific actul,am observant că este fals şi i-am comunicat că îi voi întocmi dosar penal. Atunci a încercat să mă mituiască", a povestit agentul. Deşi poliţistul a refuzat şapga, bulgarul a insistat. Daniel Doru şi-a anunţat imediat şefii.

"Documentul prezenta urme de ştersături mecanice, diferenţe de culoare şi înlocuire de text. Astfel, în urma verificărilor efectuate prin Centrul de Contact Româno - Bulgar Giurgiu, am stabilit că cetăţeanul bulgar T.Yuliyan, are dreptul de conducere suspendat de către autorităţile bulgare, iar permisul de conducere prezentat la control aparţine altei persoane", a mai continuat agentul.

După ce a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, ofiţerii D.G.A.- Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi au organizat flagrantul, bulgarul fiind surprins în timp ce oferea suma de 600 euro lucrătorului de poliţie de frontieră.

Conform spuselor agentului Doru Daniel Doru, aceasta a fost prima dată când s-a confruntat cu astfel de caz, în care cineva a încercat să-i ofere şpagă.

"Am mai avut parte de cazuri de acte falsificate, dar niciodată nimeni nu a încercat să mă mituiască până acum. Eu ştiu un lucru: Cine ia mită de la un infractor devine, la rândul lui, infractor!", spune poliţistul.

Şefii IJPF nu au precizat încă dacă agentul Doru va fi sau nu premiat pentru "rezistenţă la şpagă"

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite