Adolescenţi cercetaţi pentru furt după ce au dat iama în turmele de oi ale unor consăteni. Micii hoţi încheiaseră şi o înţelegere pentru vânzarea animalelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au stabilit că trei adolescenţi, cu vârsta cuprinsă între 13 şi 16 ani, sunt autorii a două furturi de oi. Un tânăr de 22 de ani este cercetat pentru tăinuire.

Marţi, 11 februarie, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Târgu Bujor au fost sesizaţi de un bărbat, din localitatea Moscu, despre faptul că, în noaptea de 09/10 februarie, persoane necunoscute au pătruns, prin escaladarea gardului, în curtea locuinţei sale, de unde i-au sustras trei ovine, cauzându-i un prejudiciu de aproximativ 600 de lei.

În aceeaşi zi, un alt bărbat, din sat Moscu, a anunţat poliţiştii că a fost victima unui furt, precizând că persoane necunoscute i-au sustras două ovine din turma pe care o avea la păscut într-o zonă din extravilanul localităţii mai sus menţionate, prejudiciul creat fiind de 1.000 de lei.

”În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat prezumtivii autori ai acestor fapte, trei minori, cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani, consăteni cu persoanele păgubite.

Din cercetări a reieşit că cei trei, în baza unei înţelegeri prealabile cu un tânăr, de 22 de ani, ar fi transportat animalele furate la locuinţa acestuia din urmă, în vederea comercializării lor”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Ovinele au fost recuperate şi restituite păgubiţilor. Minorii sunt cercetaţi acum pentru furt calificat, iar tânărul de 22 de ani este anchetat pentru tăinuire.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite