Admirabil. Diferenţă de 81 de ani între cel mai tânăr şi cel mai bătrân participant la Crosul Olimpic de la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Nu dau de lucru doctorilor, mulţumesc lui Dumnezeu! Toată lumea ar trebui să facă sport, să lase ţigara sau computerul, şi să iasă afară, la sport”, a mobilizat oamenii la alergare veteranul Mihai Drăgici, de 87 de ani.

Sâmbătă, la Galaţi, pe Faleza Dunării, a avut loc  „Crosul Olimpic”, eveniment organizat de Academia Olimpică Română – filiala Galaţi, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Galaţi şi Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Galaţi.

Organizatorii şi-au propus să sărbătorească în acest fel Ziua Internaţională Olimpică din 23 iunie, data la care a luat fiinţă Comitetul Internaţional Olimpic (CIO).

La crosul olimpic de la Galaţi au participat circa 300 de persoane, iar printre alergători s-au aflat atât sportive de performanţă, cât şi amatori şi chiar persoane cu dizabilităţi.

Cel mai tânăr participant, în vârstă de doar 6 ani, a fost Irina Gherasim, fiica fostei mare sportive Alina Tecuţă Gherasim. „Aleargă cu mine de când era în burtică, aşa că era normal să alerge şi astăzi. Ea nu face sport de performanţă, însă astăzi am venit şi cu ea şi cu fratele ei pentru a participa de plăcere la cros”, a spus mama Irinei.

Cel mai bătrân participant, veteranul  Mihai Drăghici, a împlinit deja 87 de ani şi are un motto mobilizator: „Aleargă, aleargă nu te lăsa, aleargă pentru sănătatea ta!”. „Nu dau de lucru doctorilor, mulţumesc lui Dumnezeu! Toată lumea ar trebui să facă sport, să lase ţigara sau computerul, şi să iasă afară, la sport”, a mai spus Mihai Drăgici. 

image
image

Toţi participanţii au avut de parcurs un traseu de circa 2.000 de metri, la finalul căruia i-au aşteptat diplome şi premii.

„Lucrurile au începit să se mişte, vedem gălăţeni care practică sportul şi asta nu poate decât să ne bucure”, a declarat Dumitru Văduvoiu, profesor de atletism şi preşedintele asociaţiei judeţene de atletism. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite