Acţiune amplă a Poliţiei împotriva taxiurilor pirat. S-au dat peste 2.000 de amenzi şi s-au reţinut sute de acte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Eduard Enea
FOTO Eduard Enea

Într-o singură zi, au fost verificate peste 4.500 de autoturisme şi au fost aplicate peste 2.000 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri de la normele legale. Poliţiştii au reţinut 29 de permise de conducere, iar pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 195 de certificate de înmatriculare.

Poliţia Română a desfăşurat o acţiune, la nivel naţional, pentru verificarea activităţii de taximetrie. La data de 27 septembrie, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere, peste 650 de poliţişti au acţionat, la nivel naţional, împreună cu reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în domeniu, pentru verificarea transporturilor în regim de taxi.

Astfel, poliţiştii au verificat 4.528 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 2.175 de sancţiuni contravenţionale.

Dintre sancţiunile aplicate, 497 sunt prevăzute de Legea nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar 1.678 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

Pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 29 de permise de conducere, iar pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 195 de certificate de înmatriculare.

Totodată, în cadrul acţiunii, poliţiştii au constatat 10 infracţiuni, dintre care şapte la regimul circulaţiei şi trei de altă natură.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite