Acte false găsite la frontiera de est a României. Au fost prezentate de doi bulgaro-moldoveni cu maşini înmatriculate în Lituania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Poliţiştii de frontieră din cadrul punctului de trecere a frontierei Oancea (Galaţi) efectuează cercetări cu privire la două persoane, cu dublă cetăţenie, bulgară şi moldovenească, care au prezentat la controlul de frontieră asigurări tip „Carte Verde” false. Scandalul este cu atât mai extins cu cât maşinile „asigurate” sunt înmatriculate în Lituania.

În doar 24 de ore, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea (judeţul Galaţi) au fost descoperite două seturi de documente false, ambele cazuri părând trase la indigo

Primul s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control vamal Toader I. (34 ani), cu cetăţenie bulgară  şi moldovenească, care conducea un autoturism marca Volkswagen Sharan, înmatriculat în Lituania, fiind urmat  a doua zi de Sonia I. (27 ani), cu aceeaşi dublă cetăţenie şi conducând tot o maşină înmatriculată în amintita ţară baltică. Doar marca maşinii era alta: BMW X5.

„La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea asigurărilor tip Carte Verde prezentate la control de cele două persoane, pentru autoturismele în cauză, lucrătorii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că documentele nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora  autentice, fiind false”, a declarat Mădălina Carp, de la Poliţia de Frontieră Galaţi.

Cu privire la cele constatate, ambele persoane au declarat că au achiziţionat recent autoturismele şi nu aveau cunoştinţă despre faptul că asigurările prezentate la control nu ar fi fost autentice. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite