Accident tehnologic la Electrocentrale Galaţi. Mai multe ambulanţe şi maşini ISU au fost deplasate la faţa locului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Accidentul de la CET Galaţi s-a produs vineri, după prânz şi a fost cauzat de o conductă sub presiune care s-a fisurat. Pe teren s-au deversat aproximativ 400 de litri de păcură. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Accident tehnologi, vineri, la Electrocentrale (CET) SA Galaţi, societatea care produce energia termică pentru încălzirea a circa 20.000 de locuinţe din oraş. Fisurarea unei conducte a provocat scurgeri importante de carburant (păcură), fiind nevoie de o intervenţie tehnică destul de complicată.

Trei salariaţi ai CET care au încercat să intervină au suferit atacuri de panică. La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri de la ISU şi ArcelorMittal şi trei ambulanţe, însă, din fericire, lucrurile au fost ţinute sub control.

„Accidentul s-a produs la staţia de păcură a societăţii Electrocentrale de pe platforma siderurgică ArcelorMittal. O garnitură de la o flanşă de îmbinare de la conducte s-a fisurat. Nu sunt probleme de mediu, nu a fost o explozie, dar trei persoane care au intervenit pentru închiderea vanelor au suferit atacuri de panică şi li s-a acordat îngrijire la faţa locului”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Cătălin Sion. 

„La faţa locului au intervenit forţe ale ISU Galaţi, cu două autospeciale, ale Electrocentrale, cu o autospecială, şi ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă, cu două ambulanţe. De asemenea, acolo au ajuns două autospeciale ale CSI şi o ambulanţă aparţinând ArcelorMittal”, a adăugat Cătălin Sion.

Conform pompierilor, în urma incidentului nu s-au constat, cel puţin la o primă evaluare, probleme de mediu. De asemenea, nu a fost afectat fluxul tehnologic al societăţii Electrocentrale.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite