Academia de vară a bibliotecarilor ciclişti a pornit să facă turul Dobrogei, de la Constanţa şi până la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la cursa bibliotecarilor ciclişti FOTO Arhiva personală
Imagine de la cursa bibliotecarilor ciclişti FOTO Arhiva personală

Startul cursei, la care participă bibliotecari şi prietenii ai acestora, s-a dat pe 14 august, sosirea urmând să aibă loc pe 19 august. Pe parcursul turului de 350 de kilometri, participanţii vor promova cititul şi bibliotecile publice, dar şi turismul şi mişcarea în aer liber.

În perioada 14-19 august 2018 se desfăşoară a doua ediţie a Academiei de vară a bibliotecarilor ciclişti  #cicloBiblio2018, eveniment care are ca scop promovarea lecturii, a bibliotecilor publice, a mişcării în aer liber şi, nu în ultimul rând, a turismului.

Timp de şase zile, bibliotecari şi prieteni ai bibliotecilor vor pedala împreună, roată la roată, de la Constanţa la Galaţi. Traseul pitoresc măsoară 350 de km şi dezvăluie participanţilor cultura şi tradiţia din zona Dobrogei.

„Academia de vară a bibliotecarilor ciclişti este un instrument de promovare a lecturii, a bibliotecilor şi a unui stil de viaţă sănătos. Prima ediţie a evenimentului s-a desfăşurat în anul 2017, pe traseul Braşov-Sibiu şi ne-a dat prilejul să descoperim biblioteci din Transilvania. Anul acesta suntem nerăbdători să vizităm bibliotecile din zona Dobrogei, să-i cunoaştem pe colegii noştri şi să facem schimb de bune practici, împărtăşind din experienţa noastră profesională, pentru a face cunoscute serviciile şi resursele pe care bibliotecile le oferă comunităţii”, afirmă organizatorii.

Evenimentul fost iniţiat de Laszlo Kiss, bibliotecar la Liceul „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe şi este organizat de un grup de bibliotecari din România, cu sprijinul ANBPR (Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România), ABR (Asociaţia Bibliotecarilor din România) şi  al Fundaţia Progress.  Participanţii vor pedala pentru a susţine rolul pe care bibliotecile îl au în învăţarea pe tot parcursul vieţii, în dezvoltarea personală şi comunitară.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite