A vrut să-şi impresioneze prietena că se sinucide cu un pistol, dar a ajuns pe mâna poliţiştilor pentru port ilegal de armă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este vorba despre un tânăr de 26 de ani care, ameţit de aburii alcoolului a încercat să se sinucidă. Poliţiştii l-au arestat ieri preventiv pe tânăr, urmând să-l ducă în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Duminică dimineaţă, în jurul orei 04.00, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 au fost sesizaţi prin Dispeceratul Unic 112 despre faptul că o persoană deranjează ordinea şi liniştea publică pe str. Albatros.

La faţa locului s-a deplasat o patrulă de siguranţă publică care a identificat persoana în cauză, întinsă pe trotuar, cu o plagă în zona capului şi sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţiştii au stabilit că este vorba de un tânăr de 26 ani, din Galaţi, care a fost transportat la Spitalul Judeţean Galaţi pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.

Efectuând verificări în zonă, poliţiştii au găsit un pistol calibru 7,65, armă letală supusă regimului autorizării,  precum şi 4 cartuşe. Pentru continuare cercetărilor la faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase împreună cu tehnicieni criminalişti.

În urma verificărilor şi cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că tânărul, după ce a consumat băuturi alcoolice, s-a deplasat pe str. Albatros, din Galaţi, cu intenţia de discuta cu fosta prietenă. Ajuns în faţa blocului, a început să ţipe, să ameninţe că se sinucide cu pistolul pe care-l avea asupra sa, spărgând cu capul un geam de la uşa unei societăţi comerciale.

Tânărul nu este deţinător legal de armă letală, iar pistolul nu figurează înregistrat în evidenţele poliţiei.
În baza probelor administrate, tânărul a fost reţinut ieri pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, contradandă calificată şi distrugere.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite