A dat alcooltestul peste cap. Şofer surprins în trafic cu o alcoolemie record: 4,08 g/l alcool pur în sânge

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: IPJ Galaţi
Foto: IPJ Galaţi

Un şofer de 36 de ani a stabilit un record la nivel naţional, rezultatele analizelor de laborator arătând că acesta avea o alcoolemie uriaşă, apropiată de coma alcoolică, când a fost oprit de poliţiştii rutieri în trafic.

Miercuri, 2 octombrie, în jurul orei 09,40, poliţiştii Biroului Rutier Galaţi au oprit în trafic, pe strada Ştefan cel Mare, din municipiul Galaţi, un autoturism la volanul căruia au identificat un bărbat, de 36 de ani, din localitate.

”Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital unde i s-au prelevat mostre biologice, în urma testelor de laborator rezultând o alcoolemie de 4.08 g/l alcool. Mai mult, făcându-se verificări în bazele de date ale poliţiei, s-a constatat că persoana în cauză avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi.

Conducătorul auto a fost reţinut de poliţişti, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi, 3 octombrie, va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi cu propunere de arestare preventivă. Bărbatul este cercetat acum pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi conducere fără permis.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite