700 de persoane din judeţul Galaţi au beneficiat de pe urma unui proiect de consiliere, informare, consultanţă şi antreprenoriat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul proiectului RURAL CIFCA, 155 de persoane din localităţile Ţepu, Munteni şi Barcea din judeţul Galaţi au beneficiat de calificare gratuită. Au fost dezvoltate trei centre suport cu rol de consiliere, informare, formare şi consultanţă pentru dezvoltarea şi diversificarea afacerilor. De asemenea, a fost creat un magazin online destinat producătorilor din judeţul Galaţi

Aproximativ 700 de persoane din judeţul Galaţi au fost beneficiarele proiectului ”RURAL – C.I.F.C.A. – consiliere, informare, consultanţă, antreprenoriat” implementat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galaţi în parteneriat cu  Forum Group, în perioada 01 iunie 2012 – 31 mai 2014.

Grupul ţintă a fost format din şomeri, persoane în căutarea unui loc de muncă, persoane ocupate în agricultura de subzistenţă, persoane inactive, manageri şi angajaţi din mediul rural. Pe parcursul proiectului, 155 de persoane au beneficiat de cursuri de calificare gratuite în meserii precum  muncitor constructor  lemn, chirpici şi piatră, îngrijitor bătrâni la domiciliu, lucrător în conservarea fructelor şi legumelor, forjor matriţier, lucrător în comerţ.

Alte 40 de persoane au obţinut certificate de iniţiere/specializare pentru Competenţe informatice, Competenţe antreprenoriale, Competenţe sociale şi civice, Inspector în sănătatea şi securitatea muncii.

„Ne bucurăm că am reuşit să îmbunătăţim calitatea resurselor umane în zonele rurale din judeţul nostru care, de foarte multe ori sunt neglijate sau, care, în mod tradiţional, se ocupă de activităţi agricole. Proiectul a avut o viziune complexă asupra pieţei muncii din mediul rural, adresându-se nu doar şomerilor, ci şi managerilor şi angajaţilor.  Dezvoltarea centrelor suport şi a magazinului online demonstreaza ca acest proiect este o intervenţie sustenabilă pe termen mediu şi lung asupra mediului rural”, a declarat Cezar Nastase, directorul executiv al A.J.O.F.M. Galati.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite