Vizita delegaţiei vrâncene în Grecia se va finaliza cu o înfrăţire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şi oaspeţii greci au vizitat Vrancea anul trecut
Şi oaspeţii greci au vizitat Vrancea anul trecut

Prefectul Cătălin Popescu a confirmat astăzi că municipiul Focşani urmează să se înfrăţească cu municipiul Messolonghi din Grecia.

Timp de cinci zile, în perioada 9-14 aprilie, o delegaţie din judeţ din care au făcut parte primarul Decebal Bacinschi, prefectul Cătălin Popescu, şeful Administraţiei Pieţelor Focşani, Fane Popa şi directorul Spitalului „Sf. Pantelimon”, Constantin Mîndrilă s-a aflat în Grecia, la o conferinţă organizată de UNESCO. Vrâncenii au fost impresionaţi de cele văzute acolo şi spun că au pus bazele unei înfrăţiri.

„Municipiile Focşani şi Messolonghi urmează să se înfrăţească, iar un monument românesc va fi instalat într-un superb parc din oraşul grecesc. Interesul nostru a fost de a promova mausoleele din Vrancea pentru a fi incluse în patrimoniul UNESCO”, a spus prefectul Cătălin Popescu.

Legat de proiectul „Drumul de Glorie al Armatei Române”, prefectul a mai precizat că săptămâna viitoare în judeţ va fi prezent ambasadorul Franţei la Bucureşti, care va vizita mausoleele de la Soveja, Mărăşti şi Mărăşeşti, având în vedere că anul viitor se împlinesc 100 de ani de la momentul declanşării Primului Război Mondial.

Mai puteţi citi:

Primarul, prefectul, şeful Pieţelor şi directorul Spitalului de Urgenţă, în excursie în Grecia


 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite