Viticultorii din Jariştea datori la fondul de sănătate dau în judecată Casa de Asigurări de Sănătate Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viticultorii s-au trezit datori vânduţi la sănătate
Viticultorii s-au trezit datori vânduţi la sănătate

Potrivit autorităţilor locale, până acum 35 de producători, din cei 105 care au contestat debitele către CAS au depus acţiuni în instanţă.

Cei 105 viticultori din Jariştea care contestat deciziile de imputare trimise de Casa de Asigurări de Sănătate Vrancea, privind debite din anii 2009, 2010 şi 2011 la fondul de sănătate s-au tezit cu contestaţiile respinse şi buni de plată.

Din această cauză, oamenii s-au hotărât să dea în judecată Casa de Asigurări de Sănătate, iar potrivit edililor locali, 35 de viticultori au formulat deja acţiuni.

„Lăsând la o parte aspectele de ordin juridic, nedreptatea este una strigătoare la cer şi cu efecte deloc de neglijat: încurajarea muncii la negru şi creşterea evaziunii fiscale, deoarece pe viitor aceşti oameni vor evita să mai predea struguri la centrele de colectare autorizate. Absurdul merge până acolo încât căruţaşul satului, care nu are niciun butuc de vie, s-a trezit cu sume uriaşe de plătit din venituri agricole la CJAS Vrancea, pentru simplul motiv că a predat strugurii la centrul de colectare pe actul de identitate propriu.Numai în comuna Jariştea au fost depuse 105 contestaţii la deciziile de imputare abuzive ale CJAS Vrancea, toţi primind un singur răspuns: NU. Dar oamenii nu se vor opri aici, vor merge mai departe şi vor da în judecată CJAS Vrancea, inclusiv cei care au plătit sumele injuste. Deja au fost formulate 35 de acţiuni în acest sens”, a precizat primarul din Jariştea, Cătălin Toma.

Acesta spune că  procedura este una simplă, şi invită toţi viticultorii din comuna Jariştea să se prezinte la sediul Primăriei Jariştea cu cele două documente necesare formulării acţiunii în instanţă, respectiv decizia de respingere a contestaţiei comunicată de CJAS şi chitanţa de achitare a taxei de timbru de numai 20 de lei, care se plăteşte la sediul primăriei.

Mai puteţi citi:

Fiscul nu-i iartă pe ţăranii datori la fondul de sănătate

Mii de ţărani din Vrancea, în pragul revoltei după ce s-au trezit datori vânduţi la fondul de sănătate

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite